Online Screen Recorder

Ναυαγεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

0
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, πραγματικότητα.

Μετά την άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, και ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε ότι δεν θα παραβρεθεί, θεωρώντας ότι η συνάντηση αυτή πια δεν έχει νόημα.

Ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον κ. Παπούλια, ζήτησε από τον Πρόεδρο «μετά τη συνάντησή τους, να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την κατάληξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Την έκκληση αυτή επανέλαβε προς τον κ. Παπούλια και τη Δευτέρα κατά τη συνάντηση που είχαν.

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι η σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών δεν έχει νόημα, σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπίτσιο.
Νωρίτερα, τη Δευτέρα η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτή τη συνάντηση, αν πραγματοποιηθεί, σημειώνοντας πως εάν η σύσκεψη γινόταν πριν την ανακοίνωση των μέτρων, αν και «δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή καμία πρότασή μας» το ΚΚΕ θα συμμετείχε, καθώς «μέσα στο σύστημα που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι, ιδιαίτερα απέναντι στον ελληνικό λαό να τον εκπροσωπούμε παντού».
«Σήμερα όμως αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει μία τέτοια σύσκεψη, ίσως όχι για λαϊκή κατανάλωση, αλλά κυρίως για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του και εκβιαστές ταυτόχρονα, ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος και ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στα μέτρα», δήλωσε η Α. Παπαρήγα και σημείωσε: «Εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε έναν ευτελισμό μιας μορφής διαβούλευσης, η οποία μέχρι τώρα βεβαίως δεν έχει δώσει τίποτα, αλλά που εν πάση περιπτώσει αν κρατιόνταν και τα τυπικά προσχήματα θα μπορούσαμε να πάμε».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του πρωθυπουργού «να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κατόπιν εορτής» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της συνάντησής τους. «Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια να χειριστεί η κυβέρνηση το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνολικά την πολιτική ηγεσία για επικοινωνιακούς σκοπούς. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελέσει το ντεκόρ για μια συναίνεση, με την οποία δεν συμφωνεί η ίδια η ελληνική κοινωνία, η οποία θεωρεί τα μέτρα άδικα και καταστροφικά και ζητά δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αντίθετο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως», δήλωσε σχετικά και σημείωσε πως είναι απαραίτητη η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις. «Εγώ απευθύνω μια πρόσκληση, έστω και την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !