Online Screen Recorder

GP Πορτογαλίας – Practice 1 – Ο Bottas μπροστά από τον Verstappen

0
Ο Φινλανδός της Mercedes κράτησε τον Max Verstappen πίσω του για την πρώτη θέση στην πρώτη ώρα δοκιμαστικών στη πίστα της Αλγκάρβε.

Ο Bottas και ο Sergio Perez, δύο οδηγοί που χρειάζονται ένα καλό Σαββατοκύριακο μετά τα προβλήματα τους στην Imola, ήταν αυτοί που πάτησαν πρώτοι στην πίστα για να ξεκινήσουν το P1 για το Πορτογαλικό Grand Prix. Το 1:23.778 από τον Bottas ήταν ο πρώτος χρόνος.

Ο Carlos Sainz άφησε πίσω του ένα κομμάτι του μονοθεσίου της Ferrari καθώς βγήκε από το pit lane, με το υπόλοιπο grid να πρέπει να το αποφύγει προτού το πάρουν οι βοηθοί της πίστας. Ο Esteban Ocon έκανε έναν γύρο μόνο πρώτού έρθει για να αλλάξει μια νέα μπροστινή πτέρυγα για την Alpine.

Ο Sainz και ο Charles Leclerc ήταν τα πρώτα θύματα των ορίων πίστας στη στροφή 4, με τους οδηγούς της Ferrari να χάνουν τους χρόνους γύρου τους. Ο Bottas δεν είχε τέτοια προβλήματα, μειώνοντας το σημείο αναφοράς στο 1:21.829, μισό δευτερόλεπτο από τις Ferrari. Ο team-mate του Lewis Hamilton, στην P4, ανέφερε ότι η «ισορροπία είναι αρκετά κακή αυτή τη στιγμή» καθώς επέστρεψε στα pit.

Ο Verstappen ήρθε αργά στο παιχνίδι, αφήνοντας τα pits καθώς οι οδηγοί της Mercedes επέστρεψαν μετά τους πρώτους τους οκτώ γύρους. Ο οδηγός της Red Bull πήγε τρίτος πιο γρήγορος στον πρώτο γύρο του και ο πιο γρήγορος λίγα λεπτά αργότερα με 1:21.053. Ο Bottas έπεσε στη δεύτερη θέση, 0,3 δευτερόλεπτα πίσω, με τον Daniel Ricciardo στην P3.

Επιστρέφοντας στην πίστα για δεύτερη φορά, ο Bottas πήγε πάλι πιο γρήγορα με 1:20,506 με τον Hamilton στην τρίτη θέση, ενώ ο Sebastian Vettel αποφάσισε να κάνει μια επίσκεψη στη McLaren, πηγαίνοντας στο τρίτο σετ των pit box, καθώς εκείνο ήταν όπου η πρώην ομάδα του, η Ferrari, ήταν την περασμένη σεζόν.

Ο μάχη για την P1 συνεχίστηκε με τον Verstappen να ρίχνει 0,006 δευτερόλεπτα από τον καλύτερο χρόνο του Bottas και στη συνέχεια να πηγαίνει ακόμα πιο γρήγορα – και ήταν ακόμα στα σκληρά ελαστικά. Ο Bottas έβαλε ένα σετ μαλακών ελαστικών, πήγε πιο γρήγορα στους τομείς και έφτασε το 1:19.648. Τέτοιο ήταν το πλεονέκτημα των μαλακών ελαστικών που ο George Russell στη Williams πήδηξε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Hamilton.

Η αλλαγή του Verstappen στα μαλακά ελαστικά είδε τον οδηγό της Red Bull να ενημερώνει την ομάδα του ότι “300μέτρα” στον γρήγορο γύρο του, είχε έντονες δονήσεις. «Δεν μπορώ καν να δω πού πηγαίνω», είπε πριν πάει μοβ στον πρώτο και δεύτερο τομέα και κλείνοντας το κενό στο Bottas στα 0,025δ. «Αδύνατο να οδηγηθεί» ήταν το επόμενο σχόλιό του. Ο Perez έκανε έναν τελευταίο γύρο για να τερματίσει στην P3 μπροστά από τους Hamilton, Leclerc και Gasly.

Ο Russell ήταν έβδομος μπροστά από τους Sainz, Lando Norris και Esteban Ocon. Όσο για τον οδηγό δοκιμών της Alfa Romeo, Callum Illot, ήταν P17, τέσσερα δέκατα κάτω από τον Kimi Raikkonen.

Ο Nikita Mazepin δεν ήταν ευχαριστημένος με τον teammate του στη Haas, Mick Schumacher, ή με τον δικό του μηχανικό, καθώς ο Γερμανός τον πέρασε με τον Mazepin να ρωτά «τι στο διάολο κάνει;». Του είπαν ότι ο Schumacher βρισκόταν σε «διπλή ώθηση» για το οποίο κατέστησε σαφές ότι στο μέλλον θα έπρεπε να του δίνονται αυτές οι πληροφορίες. Ο Schumacher ήταν P18 μπροστά από τους Nicholas Latifi και Mazepin.





Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !