Online Screen Recorder

Νικητής ο Κίμι Ράικονεν με τη Lotus στο Grand Prix της Μελβούρνης!

0
Η Lotus ξεκίνησε πολύ καλά από νωρίς! Ο Κίμι Ράικονεν αναδείχθηκε νικητής στο εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στη Μελβούρνη, ακολουθώντας μια άψογη τακτική με δύο pitstops.
Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στο βάθρο του Άλμπερτ Παρκ με τον Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) και τον poleman Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull) να πλαισιώνουν τον Φινλανδό.
Την τελευταία φορά που ο Ράικονεν νίκησε στη Μελβούρνη φορούσε τα κόκκινα της Ferrari και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς. Οδηγεί για πρώτη φορά τη βαθμολογία μετά από την επιστροφή του στη Φόρμουλα 1 και το διετές διάλειμμα του στο WRC.
Η Ferrari οδηγεί στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά και την 4η θέση του εξαιρετικού στο πρώτο μισλο του αγώνα, Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον στο ντεμπούτο του Βρετανού με τη Mercedes και τον Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull). Ο Άντριαν Σούτιλ (Force India) ήταν η αποκάλυψη του αγώνα, του πρώτου του μετά από τη Βραζιλία το 2011. Την 10άδα έκλεισαν ο Πολ Ντι Ρέστα (Force India), ο Τζένσον Μπάτον (McLaren) και ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus).

Ο αγώνας

Τα καινούργια ελαστικά της Pirelli σε συνδυασμό με την απειλή της βροχής δημιούργησαν αβεβαιότητα πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Ήταν χαρακτηριστικό το τηλεοπτικό πλάνο με τον Αλόνσο να κοιτάζει προς τον ουρανό. Τελικά έβρεξε λίγο κατά διαστήματα στην πρωτεύουσα της Βικτόρια.
Στην εκκίνηση ο Φέτελ έφυγε καλά, ο Μάσα ακόμα καλύτερα ακολουθούμενος από τον Αλόνσο με τον οποίο άλλαξαν γρήγορα θέσεις, ο Γουέμπερ "κόλλησε" και πάλι από τη δεύτερη θέση. Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ και Ράικονεν (από την έβδομη θέση στην τέταρτη!) επωφελήθηκαν.


Λίγο μετά την εκκίνηση
Η πρωτιά άλλαζε τόσο γρήγορα, όσο οι οδηγοί τα πολύ μαλακά ελαστικά τους. Οι δύο Ferrari, ο Χάμιλτον, ο Φέτελ φυσικά οδήγησαν τον αγώνα, μέχρι και ο Σούτιλ! Ο Γερμανός οδηγός ξεκίνησε με τη μέση γόμα και τέθηκε επικεφαλής στον 15ο γύρο.
Τελικά, έχασε εντελώς την επαφή με το βάθρο όταν "φόρεσε" μαλακά ελαστικά. Κι ενώ ένας ένας έμπαιναν στα πιτ, ο Ράικονεν έμενε μακριά από το δεύτερο pitstop. Τελικά μπήκε στον 34ο γύρο σχεδόν 12 γύρους μετά τους υπόλοιπους, έχοντας ήδη χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους.
Με "φρέσκα" ελαστικά ο Αλόνσο μετά το τρίτο pitstop πλησίασε τον Ράικονεν, όμως ο τελευταίος σταθεροποίησε τη διαφορά, ενώ ο Φέτελ αρκέστηκε στην τρίτη θέση σε έναν αγώνα όπου η Red Bull δεν κατάφερε να... μετουσιώσει στον αγώνα την κυριαρχία της στις δοκιμές.
Μεγάλα προβλήματα για τη McLaren, η οποία δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο στον αγώνα. Ένατος ήταν ο Τζένσον Μπάτον και 11ος ο Σέρχιο Πέρες.


Ο Άντριαν Σούτιλ
Ο Ρόσμπεργκ εγκατέλειψε άδοξα με ηλεκτρικό πρόβλημ και ενώ διεκδικούσε βάθρο, ενώ ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός θα περιμένει να κάνει το ντεμπούτο του με τη Sauber στη Μαλαισία, αφού οι μηχανικοί του διέγνωσαν πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου και η ομάδα του απαγόρευσε να εκκινήσει για λόγους ασφαλείας.
Πρώτος ρούκι ήταν ο τιμέιτ του, Εστεμπάν Γκουτιέρες στη μη βαθμολογούμενη 13η θέση. Ο επόμενος αγώνας είναι την ερχόμενη Κυριακή (24/3) στη Μαλαισία.

Τελική κατάταξη

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΧΡΟΝΟΣ
1.Κίμι ΡάικονενLotus-Renault1ωρ.30:03.225
2.Φερνάντο ΑλόνσοFerrari+12.451
3.Σεμπάστιαν ΦέτελRed Bull-Renault+22.346
4.Φελίπε ΜάσαFerrari+33.577
5.Λιούις ΧάμιλτονMercedes+45.561
6.Μαρκ ΓουέμπερRed Bull-Renault+46.800
7.Άντριαν ΣούτιλForce India-Mercedes+1:05.068
8.Πολ Ντι ΡέσταForce India-Mercedes+1:08.449
9.Τζένσον ΜπάτονMcLaren-Mercedes+1:21.630
10.Ρομαίν ΓκροζάνLotus-Renault+1:22.759
11.Σέρχιο ΠέρεςMcLaren-Mercedes1:23.367
12.Ζαν-Έρικ ΒερνToro Rosso-Ferrari+1:23.857
13.Εστεμπάν ΓκουτιέρεςSauber-Ferrari+1 γύρος
14.Βάλτερι ΜπόταςWilliams-Renault+1 γύρος
15.Ζουλ ΜπιάνκιMarussia-Cosworth+1 γύρος
16Σαρλ ΠικCaterham-Renault+1 γύρος
17.Μαξ ΤσίλτονMarussia-Cosworth+ 2 γύροι
18.Γκιέδο Φαν ντερ ΓκάρντεCaterham-Renault+2 γύροι

Ταχύτερος γύρος: Ράικονεν 1:29.274

Εγκατέλειψαν
ΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΓΥΡΟΣ
Ντάνιελ ΡικιάρντοToro Rosso-Ferrari40ος
Νίκο ΡόσμπεργκMercedes26ος
Παστόρ ΜαλντονάντοWilliams-Renault25ος
Νίκο ΧούλκενμπεργκSauber-Ferrari1ος

Βαθμολογία οδηγών
1.Ράικονεν 25β.
2.Αλόνσο 18
3.Φέτελ 15
4.Μάσα 12
5.Χάμιλτον 10  
6.Γουέμπερ 8
7.Σούτιλ 6
8.Ντι Ρέστα 4
9.Μπάτον 2
10.Γκροζάν 1

Βαθμολογία κατασκευαστών
1.Ferrari 30β.
2.Lotus-Renault 26
3.Red Bull-Renault 23
4.Mercedes 10
5.Force India-Mercedes 10
6.McLaren-Mercedes 2
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !