Online Screen Recorder

Σομαλία: Περίπου 40.000 άνθρωποι μπροστά στο φάσμα του λιμού...

0
Περίπου 40.000 άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λιμού έχουν φθάσει από τις αρχές Ιουλίου στο Μογκαντίσου αναζητώντας νερό και τροφή, δήλωσε χθες στη Γενεύη εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR). "Περίπου 30.000 φιλοξενούνται σε καταυλισμούς, 50 χλμ. από το κέντρο της σομαλικής πρωτεύουσας", δήλωσε η Βίβιαν Ταν, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, η οποία πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στο Μογκαντίσου τους τελευταίους δυο μήνες.

Σύμφωνα με την HCR, για να γλιτώσουν από την πείνα περίπου 1.000 άνθρωποι φθάνουν καθημερινά στη σομαλική πρωτεύουσα, όπου όμως τα αποθέματα τροφίμων είναι ανεπαρκή. "Αυτό οδηγεί σε λεηλασίες και ποδοπατήματα. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί άνθρωποι, οι πιο αδύναμοι και οι πιο ευάλωτοι, να μένουν με άδεια χέρια παρά τις προσπάθειες των ανθρωπιστικών οργανώσεων", τονίζει η εκπρόσωπος του HCR.

Η ξηρασία που πλήττει το Κέρας της Αφρικής, η χειρότερη των τελευταίων 60 ετών, έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και απειλεί 12 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σομαλία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί, το Σουδάν και την Ουγκάντα. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή στη Σομαλία, όπου ο ΟΗΕ έχει κηρύξει επισήμως σε κατάσταση λιμού δυο περιοχές του Νότου, που ελέγχονται από τους ισλαμιστές Σεμπάμπ, οι οποίοι απαγορεύουν τη πρόσβαση σε ορισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !