Online Screen Recorder

Σαββατοκύριακο με F1

0
Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 μπαίνει στο δεύτερο μισό με τον ενδέκατο αγώνα της χρονιάς σε σύνολο 19 στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ.
Ο συγκεκριμένος αγώνας βρίσκεται στο πρόγραμμα της F1, ανελλιπώς από το 1986. Πρόκειται για μια στενή και ενίοτε σκονισμένη πίστα τα δεδομένα της οποίας βρίσκονται πολύ κοντά σ’ αυτά του Μονακό.Όπως εκεί έτσι και εδώ απαιτείται μέγιστη κλίση στις πτέρυγες των αεροτομών με στόχο την παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερης κάθετης δύναμης.

Η Pirelli έχει θέσει στη διάθεση των ομάδων τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, ο ίδιος συνδυασμός χρησιμοποιήθηκε στο Μονακό και στον Καναδά.

Η πίστα βρίσκεται 25km έξω από τη Βουδαπέστη, είναι η 26η φορά που γίνεται εκεί αγώνας χωρίς μεγάλες αλλαγές στη χάραξή της. Ευνοούνται τα μονοθέσια με καλή μηχανική πρόσφυση και απόδοση στις αργές στροφές. Μόνο μια φορά στα 26 χρόνια έβρεξε και αυτή ήταν το 2006. Τότε είχε κερδίσει ο Μπάτον για πρώτη φορά στην καριέρα του, ταυτόχρονα ήταν η πρώτη και μοναδική νίκη της Honda σαν εργοστασιακή ομάδα. Όλως τυχαίως ο Μπάτον σ’ αυτόν τον αγώνα συμπληρώνει 200 συμμετοχές σε αγώνες.

Ο Μαρκ Γουέμπερ έχει να κερδίσει από πέρυσι στο Ουγγαρόρινγκ. Ο Αυστραλός αναφερόμενος στην πίστα που πήρε την τελευταία του νίκη τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το Grand Prix της Ουγγαρίας είναι πάντα πετυχημένο, με καλή ατμόσφαιρα και νομίζω πως όλοι οι οδηγοί το απολαμβάνουν. Λατρεύω τη Βουδαπέστη, είναι μία πολύ όμορφη πόλη, με καλά εστιατόρια και μέρη να διασκεδάσεις. Η πίστα είναι πολύ τεχνική, με αποτέλεσμα κάθε γύρος να είναι δύσκολος. Τα σημεία που προσφέρονται για προσπεράσματα είναι περιορισμένα και μένει να δούμε πόσο θα μας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα φέτος η χρήση του DRS. Λογικά το Ουγγαρόρινγκ θα πρέπει να ταιριάζει στο μονοθέσιο μας, ήμασταν πολύ ισχυροί εκεί πέρυσι και αν επαναληφθεί αυτό θα είναι ευχάριστο! Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς και είναι πάντα καλό να ολοκληρώνεις τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, με ένα καλό αποτέλεσμα» κατέληξε ο 34χρονος Αυστραλός.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !