Online Screen Recorder

Συνεχίζεται η σφαγή στη Συρία

0
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη Κανάκερ, κοντά στην Δαμασκό, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια το ξημέρωμα σήμερα. Στην διάρκεια αυτής της επιχείρησης ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 250 συνελήφθησαν», δήλωσε ο Άμαρ Κουράμπι, πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Κουράμπι έστειλε ένα κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων το πρακτορείο. Στην επιχείρηση στην Κανάκερ, μια πόλη 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Δαμασκού με 25.000 κατοίκους, συμμετείχαν τέσσερα άρματα μάχης και μια μπουλντόζα, ενώ μια ίλη άλλων 14 αρμάτων μάχης είχαν περικυκλώσει την πόλη.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάτοικοι πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την προέλαση των αρμάτων και φώναζαν συνθήματα.

Και ο Κουράμπι έκανε λόγο για συμμετοχή αρμάτων μάχης, διευκρινίζοντας πως συνελήφθησαν κυρίως άνθρωποι "από 15 ως 40 χρονών" και ότι τους μετέφεραν «11 οχήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η επιχείρηση στην Κανάκερ είναι μια πράξη εκδίκησης διότι οι κάτοικοι της πόλης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παροχή προμηθειών στην πόλη Ντεράα», στο νότο, η οποία πολιορκείται από το στρατό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !