Online Screen Recorder

GP Σαουδικής Αραβίας – Κατατακτήριες – Στην pole ο Perez, σφοδρό ατύχημα για τον Schumacher

0
O Sergio Perez κατέκτησε την πρώτη pole position της καριέρας του στην Formula 1, με τον Μεξικανό να καταφέρνει να βρεθεί μπροστά από τις δύο Ferrari των Leclerc και Sainz! Η διαδικασία σημαδεύτηκε από το μεγάλο ατύχημα του Mick Schumacher, ενώ ο Lewis Hamilton έμεινε εκτός Q2, μένοντας μόλις 16ος!

Η πρώτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τον αποκλεισμό του Lewis Hamilton, καθώς ο Βρετανός δεν κατάφερε να κινηθεί στον ρυθμό που θα ήθελε, ενώ ήταν μακριά και από τον χρόνο του team-mate του, George Russell. Το Q1 ολοκληρώθηκε με το ατύχημα του Latifi, με τον Καναδό να είναι πάντως καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, η διαδικασία του Q2 διακόπηκε περίπου πέντε λεπτά πριν από το τέλος της μετά το σφοδρό ατύχημα του Mick Schumacher, με τον Γερμανό οδηγό της Haas να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του στο δεύτερο γρήγορο γύρο του και να χτυπά με πολλή δύναμη στον τοίχο, πρώτα στην αριστερή και μετά στη δεξιά μεριά. Ο σκηνοθέτης απέφευγε να δείξει πλάνα από τη σκηνή του ατυχήματος για αρκετά λεπτά, κάτι που ενέτεινε την αγωνία του κοινού για την υγεία του πιλότου.

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα είδαμε πλάνα με τον Γερμανό να έχει τις αισθήσεις του, κάτι που καθησύχασε τους πάντες, ενώ ο Schumacher θα υποβληθεί σίγουρα σε πολλές ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας του. Μετά την επανεκκίνηση της διαδικασίας, αυτοί που δεν κατάφεραν να προκριθούν ήταν οι Norris, Ricciardo, Zhou, Schumacher και Stroll, με την ομάδα της McLaren να μένει εκ νέου εκτός Q3, ενώ και ο Ricciardo κινδυνεύει με ποινή για παρεμπόδιση του Ocon.

Στο Q3, οι δύο Ferrari ξεκίνησαν δυνατά, με τον Sainz να ηγείται του Leclerc με διαφορά 44 χιλιοστών, με τον Perez να ακολουθεί 1,5 δέκατο πίσω από τον Ισπανό. Ο Verstappen δεν μπόρεσε να πιέσει όσο ήθελε, με αποτέλεσμα να πετύχει τον όγδοο καλύτερο χρόνο, πίσω από τους Ocon, Russell, Bottas και Alonso.

Στη δεύτερη προσπάθεια των οδηγών, ο Perez ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, καθώς ο Μεξικανός κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να βρεθεί μπροστά από τον Leclerc – για μόλις 20 χιλιοστά – παίρνοντας την pole για πρώτη φορά στην καριέρα του! Ο Leclerc κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Sainz ο οποίος δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή του, ενώ ο Verstappen περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Πιο πίσω, πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Ocon στην πέμπτη θέση, ενώ ο Russell συμπλήρωσε την τρίτη σειρά της εκκίνησης για την Mercedes. Ο Alonso ήταν έβδομος, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bottas, Gasly και Magnussen.






Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !