Online Screen Recorder

GP Αζερμπαϊτζάν – Race – Νίκη Perez σε έναν τρελό αγώνα στο Μπακού

0
Νικητής στο GP του Αζερμπαϊτζάν αναδείχθηκε ο Sergio Perez για την Red Bull, με 2ο τον Vettel και το βάθρο να συμπληρώνει η Alpha Tauri του Pierre Gasly σε έναν χαοτικό αγώνα στο τέλος.

Ο 6ος αγώνας της χρονιάς στους στενούς δρόμους του Μπακού έκρυβε εκπλήξεις πριν από το σαββατοκύριακο και κατά την διάρκεια αυτού, με τις ελεύθερες δοκιμές και τις κατατακτήριες, όπου αρκετές και στενές στροφές έφεραν πονοκέφαλο στις ομάδες έπειτα από τα ατυχήματα των Tsunoda, Giovinazzi, Verstappen, Stroll και Sainz.

Πολύ ήταν οι οδηγοί που δυσκολεύτηκαν και είχαν προβλήματα όμως οι μηχανικοί κατάφεραν να φέρουν όλα τα μονοθέσια στο grid της εκκίνησης.

Ο Charles Leclerc είχε μία καθαρή εκκίνηση και βρέθηκε μπροστά στην στροφή 1 με τους υπόλοιπους οδηγούς να ακολουθούν ως έχει στους πρωτοπόρους. Ο Sergio Perez κατάφερε να περάσει τους Gasly και Sainz και να βρεθεί στην 4η θέση.

Ο Norris ήταν ο χαμένος της εκκίνησης πέφτοντας τρεις θέσεις πίσω, και ο Russell όπου μπήκε στα pit και βρέθηκε στην τελευταία θέση. Ακόμη στην 1η στροφή της εκκίνησης είχαμε μία επαφή ανάμεσα στον Stroll και στον Mazepin.

Στον 2ο γύρο ο Lewis Hamilton πέρασε την Ferrari αναβαίνοντας στην 1η θέση, την ώρα που ο Verstappen με Red Bull πιέζει στο μέγιστο. Ο Gasly στον 3ο γύρο σημείωσε τον ταχύτερο γύρο.

Οι δύο McLaren βρίσκονται έξω από την 10αδα με τον Bottas στην 10η θέση 4 γύρους μετά την εκκίνηση. Η πρώτη εγκατάλειψη ωστόσο ήρθε νωρίς με τον Ocon, ο οποίος ανέφερε στο teamradio ότι χάνει ισχύς από το μονοθέσιο.

Στον 7ο γύρο οι διαφορές ήταν πολύ μικρές μεταξύ των πρωτοπόρων, με τον Max Verstappen να προσπερνάει την Ferrari του Leclerc στην ευθεία της εκκίνησης, ανεβαίνοντας στην 2η θέση και με διαφορά 1,2 δευτερολέπτων.

Ο Stroll έχει κερδίσει 6 θέσεις από την εκκίνηση μέχρι τον 7ο γύρο, ενώ βρίσκεται στην 13η θέση. Ένα γύρο αργότερα ο Leclerc θα χάσει ακόμα μία θέση και από τον Sergio Perez, με την Ferrari να υστερεί σε δύναμη στις ευθείες.

Ο Lando Norris θα μπει νωρίς για pit stop, θέλοντας ίσως να φτάσει έως το τέλος με την σκληρή γόμα. Ο Leclerc μπήκε στα pit στον 10ο γύρο, την ίδια στιγμή όπου μπήκε και ο Tsunoda για την Alpha Tauri.

Στον 10ο γύρο ο Hamilton προηγείται των Verstappen και Perez με 3 δευτερόλεπτα. Ο Norris θα περάσει τον Alonso για να ανέβει στην 13η θέση. Ο Hamilton θα μπει για pit stop στον 12ο γύρο, με τον Bottas λίγο πιο μετά να μπαίνει και αυτός.

Ο Carlos Sainz είχε μία έξοδο με την Ferrari στην στροφή 8, αναγκάζοντας να κάνει όπισθεν και να επιστρέψει και πάλι αλλά έπεσε στην 15η θέση.

Στον 13ο γύρο η Red Bull με τον Max Verstappen μπήκε στα pit για να βγει μπροστά από τον Lewis Hamilton. Ένα γύρο αργότερα μπήκε και ο Sergio Perez, με τον Vettel να προηγείται αλλά να μην έχει μπει στα pit.

Ο Hamilton ξεκίνησε να πιέζει στον 18ο γύρο τον Sergio Perez σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο, όπως φαίνεται η στρατηγική της Red Bull δούλεψε τέλεια φέρνοντας τον Verstappen στην κορυφή και τον Perez στην 2η θέση. Ο Vettel μπήκε στα pit έπειτα από 19 γύρους, ενώ βγήκε στην 7η θέση.

Ο Carlos Sainz βρίσκεται στην 14η θέση και φαίνεται να μην είναι στην καλή του μέρα όπως και ο Charles Leclerc που έχει χάσει αρκετές θέσεις από το ξεκίνημα του αγώνα. Η απόδοση της Ferrari σε αρκετά σημεία της πίστας δεν είναι καλή για την Ιταλική ομάδα.

Ο Bottas παλεύει στην 10η θέση από το ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς όμως να έχει βελτιώσει την απόδοση του σε αυτό το διάστημα, ο Φιλανδός δυσκολεύεται αρκετά σε αυτό τον αγώνα.

Στα μισά του αγώνα ο Verstappen προηγείται με 3 δευτερόλεπτα από τον Perez, ενώ στην 3η θέση είναι η Mercedes του Hamilton. Έκπληξη είναι η 5η θέση του Gasly, με τον Leclerc να βρίσκεται πίσω του με 2 δευτερόλεπτα διαφορά.

5 γύρους μετά τα μισά του αγώνα οι δύο Red Bull θα αυξήσουν τον ρυθμό τους, με τον Hamilton να είναι στην 3η θέση και να έχει διαφορά 7 δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

Στον 31ο γύρο ο Lance Stroll χωρίς pit stop θα χάσει τον έλεγχο έπειτα και θα καταστρέψει την Aston Martin, αναγκάζοντας τo αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει στην πίστα. Το ατύχημα του Stroll ήταν ‘σφοδρό’ αλλά ο Καναδός θα βγει χωρίς κάποιο πρόβλημα από το μονοθέσιο.

Όσο το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στην πίστα, οι Giovinazzi, Russell, Schumacher μπήκαν στα pit για την μάχη της 10αδας, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να αποχωρεί στον 35ο γύρο και τον Verstappen να έχει το προβάδισμα, την στιγμή που ο Hamilton πιέζει τον Sergio Perez. Ο Leclerc έχασε ακόμα μία θέση από τον Vettel, o οποίος έπεσε στην 6η.

Ο εκπληκτικός Vettel θα ανέβει στην 4η θέση με 15 γύρους να απομένουν, την στιγμή που οι δύο McLaren και ο Sainz παλεύουν για την 10αδα. Ο Bottas δεν θα καταφέρει να κερδίσει κάτι μέχρι στιγμής, ενώ βρίσκεται στην 13η θέση στον 38ο γύρο.

10 γύρους πριν το τέλος ο Max Verstappen είχε τον ταχύτερο γύρο στην 1η θέση, με τον Perez 4 δευτερόλεπτα πίσω, και τον Hamilton να πιέζει στην 3η θέση. Όμως στον 47ο γύρο έχασε το προβάδισμα έπειτα από κλατάρισμα στο 3ο κομμάτι της πίστας, με τον Ολλανδό να εγκαταλείπει.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε προς το τέλος του αγώνα όμως η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε με τα αυτοκίνητα να οδηγούνται στο pit lane. Η εγκατάλειψη αυτή θα φέρει στην 2η θέση το Max Verstappen στην μάχη του πρωταθλήματος οδηγών και τον Max Verstappen πρωτοπόρο.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα με τα αυτοκίνητα να πραγματοποιούν στατική εκκίνηση, ο Lewis Hamilton έχασε τα φρένα στην 1η στροφή και ο Gasly βρέθηκε στην 3η θέση με τους Perez και Vettel να παραμένουν ως έχουν.

Ο Norris έπειτα από όλα αυτά θα βρεθεί στην 5η θέση, όμως η μάχη για το βάθρο θα μείνει μέχρι το τέλος με τον Gasly να βγαίνει νικητής από την μονομαχία με τον Leclerc και να ανεβαίνει στο βάθρο.

Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Sebastian Vettel με Aston Martin. Ταχύτερο γύρο σημείωσε ο Max Verstappen.

Τα αποτελέσματα του αγώνα





Πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !