Online Screen Recorder

GP Μονακό – Race – Νίκη Verstappen και “φωτιά” στο πρωτάθλημα!

0
Νικητής στον φετινό αγώνα του Μόντε Κάρλο αναδείχθηκε ο Max Verstappen με την Red Bull, 2ος τερμάτισε Carlos Sainz με Ferrari και το βάθρο συμπλήρωσε ο Lando Norris με Mclaren.

Η Formula 1 επισκέφθηκε το Πριγκιπάτο του Μονακό, μία από τις πιο εντυπωσιακές πίστες λόγο της στενής διαδρομής στους δρόμους του Μόντε Κάρλο αλλά και της χλιδής των πολλών διάσημων από τον χώρο των  μηχανοκίνητων σπορ που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια εντός και εκτός paddock.

Η δράση ξεκίνησε από την Πέμπτη κιόλας με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών δίνοντας μία πρώτη εικόνα στις ομάδες, αλλά το Σάββατο μας έκρυβε τις πιο εντυπωσιακές κατατακτήριες της φετινής σεζόν με τον Charles Leclerc να παίρνει την pole στην πατρίδα του, πληγώνοντας όμως την SF21 στο τέλος.

Λίγο πριν την εκκίνηση έγινε γνωστό ότι το μονοθέσιο του Charles Leclerc δεν θα εκκινήσει τον αγώνα λόγο προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων όπως ανέφερε ο Μονεγάσκος στο teammeradio κατά τον γύρο σχηματισμού, έτσι από την 1η θέση εκκινεί ο Max Verstappen με Red Bull.

Στην εκκίνηση δεν είχαμε κάποιο συμβάν με τους περισσότερους οδηγούς να διατηρούν τις θέσεις τους, την στιγμή που οι δύο πρωτοπόροι Verstappen και Bottas άνοιξαν τον ρυθμό τους.

Ο μοναδικός κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Fernando Alonso ανεβαίνοντας στην 14η θέση.

Στον 5ο γύρο ο Max Verstappen βρισκόταν 1,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Bottas με Mercedes και ήταν ήδη πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους του grid.

Στην μάχη για την 10άδα οι Giovinazzi, Ocon και Stroll έδιναν την δική τους μάχη με τον Lance Stroll με Aston Martin να είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει σκληρή γόμα στο μονοθέσιο.

Στον 11ο γύρο ο Carlos Sainz μείωσε την διαφορά του από τον Bottas, με την McLaren του Lando Norris να πλησιάζει και αυτή από την 4η θέση.

Ο Sergio Perez θα πιέσει και άλλο τον Sebastian Vettel για την 7η θέση με την Red Bull να πιέζει και τους δύο οδηγούς της να αυξήσουν τον ρυθμό τους λίγο πριν τα pit stops.

Ο Lance Stroll είχε μία έντονη στιγμή στην έξοδο της 15ης στροφής μετά την πισίνα.

20 γύρους από το ξεκίνημα του αγώνα δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη προσπέραση ή συμβάν στον αγώνα, με τον Vesrtappen να προηγείται και πίσω του να ακολουθεί ο Bottas και ο Sainz με Ferrari.

Στον 30ο γύρο πρώτος στα pit θα μπει ο Lewis Hamilton πέφτοντας στην 8η θέση, ενώ ένα γύρο μετά θα μπει ο Valtteri Bottas, με την Mercedes να κάνει ένα καταστροφικό pit stop και να μην μπορεί να αλλάξει το μπροστινό δεξί ελαστικό, αναγκάζοντας τον Φιλανδό να εγκαταλείψει.

Ο Sebastian Vettel θα περάσει τον Gasly στην Beau Rivage για να βρεθεί στην 5η θέση, με ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα, την στιγμή όπου ο Hamilton παραπονιέται για την στρατηγική της Mercedes.

Στον 36 γύρο και στα μισά του αγώνα περίπου ο Max Verstappen προηγείται με 2ο τον Carlos Sainz και τον Norris να ανεβαίνει στην 3η θέση.

Μετά από ένα εκπληκτικό pit stop της Red Bull και έναν πολύ καλό ρυθμό από τον Sergio Perez, ο Μεξικανός βρέθηκε στην 4η θέση και πιέζει για την παρουσία του στο βάθρο.

Στις πιο πίσω θέσεις ο Giovinazzi συνέχισε σταθερά στην 9η θέση, με τον Kimi Raikkonen να κυνηγάει τον Esteban Ocon για την τελευταία βαθμολογούμενη θέση.

Στον 48ο γύρο οι πρωτοπόροι θα μείνουν όπως ήταν στα μισά του αγώνα, την ίδια στιγμή όπου ο Daniel Ricciardo συνέχισε στην κακή παρουσία του το σαββατοκύριακο για την McLaren.

Στον 52ο γύρο ο Lando Norris θα ρίξει γύρο στον Daniel Ricciardo, πιέζοντας ακόμα περισσότερο για την 2η θέση. Η διαφορά του Carlos Sainz με τον Max Verstappen είναι στα 3 δευτερόλεπτα.

Το πέρασμα του Pier Gasly με την Alpha Tauri στην στροφή 16 ήταν οριακό καθώς ακούμπησε οριακά τις μπαριέρες ενώ βρισκόταν στην 6η θέση με 22 γύρους να απομένουν.

18 γύρους πριν το τέλος ο Vestappen έχει ξεκάθαρο προβάδισμα από τον Sainz και τον 3ο Lando Norris με διαφορά 13 δευτερολέπτων.

Ο Giovinazzi έφτασε σχεδόν τον Ocon για την 9η θέση στον 65ο γύρο, με τον Lance Stroll να είναι υπό διερεύνηση επειδή πάτησε την κίτρινη γραμμή στην έξοδο του pitlane χωρίς να δέχεται κάποια ποινή στην συνέχεια.

Ο Hamilton μπήκε για pit stop στον 69ο γύρο ώστε να κλέψει τον ένα βαθμό του ταχύτερου γύρου και το κατάφερε λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Χωρίς να αλλάξει κάτι έως το τέλος ο Max Verstappen θα πανηγυρίσει την νίκη μετά από έναν ήσυχο αγώνα για εκείνον. Την 2η θέση πείρε ο Carlos Sainz με την Ferrari και το βάθρο συμπλήρωσε με τον σταθερό του ρυθμό ο Lando Norris με Mclaren.

Έκπληξη ήταν η 5η θέση του Vettel καθώς και η 10η θέση της Alfa Romeo με τον Giovinazzi.

Τον ταχύτερο γύρο σημείωσε ο Lewis Hamilton με την Mercedes. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Sebastian Vettel με την Aston Martin.

Τα αποτελέσματα του αγώνα 




Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !