Online Screen Recorder

GP Μονακό – Qualifying – Pole για πρώτη φορά από το 2019 η Ferrari!

0
Την pole position πήρε ο Μονεγάσκος Charles Leclerc με Ferrari στο Πριγκιπάτο στις πιο εντυπωσιακές κατατακτήριες της φετινής χρονιάς, 2ος θα εκκινήσει ο Verstappen και την τριάδα συμπληρώνει ο Bottas με Mercedes.

Έπειτα από τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών όπου τα είχαν όλα, τόσο την Πέμπτη όσο και το πρωινό του Σαββάτου με το FP3, οι ομάδες επικεντρώθηκαν στις κατατακτήριες για τον αυριανό αγώνα του Πριγκιπάτου.

Απών από τις κατατακτήριες θα είναι ο Mick Schumacher ο οποίος δεν θα συμμετέχει λόγο της υπερστροφής του πίσω μέρους της VF-21 στην έξοδο της στροφής του καζίνο, με τους μηχανικούς της Haas να μην προλαβαίνουν να επισκευάσουν το μονοθέσιο του Γερμανού.

Πολλοί ήταν οι οδηγοί όπως ο Alonso που δήλωσαν ότι το κυκλοφοριακό και ο καθαρός δρόμος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάταξη των ομάδων ενόψει του αγώνα.

Ας δούμε όμως τι έγινε αναλυτικά στις κατατακτήριες

Q1 – διάρκειας 18 λεπτών 

Από νωρίς βγήκαν τα περισσότερα μονοθέσια με τους οδηγούς του midfiled και των υπόλοιπων ομάδων στις πίσω σειρές του grid να θέλουν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την είσοδο τους στο Q2.

Στα 5 λεπτά είχαμε ήδη όλους τους οδηγούς έξω με πολλούς να δυσκολεύονται κυρίως από τις πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος.

Με δέκα λεπτά να απομένουν 1ος είναι ο Sainz με την Ferrari, 2ος ο Verstappen και 3ος ο Bottas. Στην στροφή 1 είχαμε μία μικρή έξοδο για την Alfa Romeo του Raikkonen, ενώ παραμένει στην 15αδα που θα τον οδηγήσει στο Q2.

Οι χρόνοι άρχισαν να μειώνονται και άλλο, με τις πρώτες πέντε θέσεις να έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές. 4 λεπτά πριν το τέλος η μάχη μεταξύ του Raikkonen και του Russell ήταν οριακή, με τον Ricciardo να απειλείται μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Με τους οδηγούς των πρώτων θέσεων να μην βγαίνουν στο τέλος για να διασφαλίσουν τα ελαστικά τους για την συνέχεια, οι οδηγοί μετά την 10αδα πάλεψαν μέχρι το τέλος με τις δύο Alfa Romeo να μπαίνουν στην 15αδα και τον Vettel να τερματίζει οριακά στην 15η θέση.

Ο μεγάλος χαμένος του Q1 ήταν ο Fernando Alonso ο οποίος φαίνεται να έχει αρκετά θέματα με την ισορροπία στο μονοθέσιο της Alpine

Εκτός Q2 έμειναν οι Schumacher 20η θέση, Mazepin 19η θέση, Latifi 18η θέση, Alonso 17η θέση και στην 16η θέση ο Tsunoda.

Q2 – διάρκειας 15 λεπτών

Οι 15 οδηγοί βγήκαν στην πίστα από το πρώτο λεπτό με τις δύο Aston Martin και τις δύο Alfa Romeo να είναι προσωρινά στην δεκάδα, την στιγμή που ο Norris και o Ricciardo φαίνεται να δυσκολεύονται.

Η διαφορά των πρωτοπόρων μέχρι και τον έκτο με 9 λεπτά να απομένουν ήταν 4 δέκατα, την στιγμή που ήρθε ο Verstappen να σημειώσει 1:11.040. Στην 2η και 3η θέση παραμένουν οι δύο Ferraris, με τους Norris, Bottas και Hamilton να ακολουθούν.

Ένας ακόμα πονοκέφαλος για τις ομάδες είναι και τα σύννεφα που βρίσκονται επάνω από την πίστα. Στην Mirabeau Bas ο Lance Stroll “έγλειψε” πραγματικά τις μπαριέρες αλλά κατάφερε να αποφύγει την επαφή.

Ένα ακόμα μεγάλο χαρακτηριστικό είναι το οριακό πέρασμα των μονοθέσιων μετά την έξοδο της Tabac με την Red Bull του Max Verstappen να περνάει στο όριο από εκείνο το σημείο.

Με 1 λεπτό να απομένει τα μονοθέσια ήταν όλα παρόντα στην πίστα με τον Leclerc να παίρνει την πρωτιά, την στιγμή που ο Giovinazzi πέταξε εκτός Q3 τον Daniel Ricciardo.

Ο Daniel Ricciardo είχε πολλά προβλήματα όλη την Πέμπτη και το Σάββατο, την στιγμή που Lando Norris βρίσκεται στους πρώτους πέντε.

Εκτός Q3 έμειναν οι Russell στην 15η θέση, Raikkonen στην 14η θέση, Stroll 13η θέση, Ricciardo 12η θέση και Ocon στην 11η θέση.

Q3 – διάρκειας 12 λεπτών

Με τους οδηγούς να έχουν ένα πιο καθαρό δρόμο μπροστά τους, η μάχη για την pole position θα κριθεί στο νήμα.

Ταχύτερος στα πρώτα 4 λεπτά είναι ο Leclerc με Ferrari, και το Max Verstappen να ακολουθεί, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Bottas.

Ο Hamilton μετά από ένα μέτριο πρώτο γύρο μπήκε στα pit όπου είναι στην 7η θέση.

Στα 3:30 λεπτά πριν το τέλος ξεκίνησαν την προσπάθεια τους όλοι οι οδηγοί με τον Leclerc να προηγείται με 1:10.346 και τον Max Vestappen να ψάχνει τον τέλειο γύρο.

Το κυκλοφοριακό έπαιξε και πάλι ρόλο στα τελευταία λεπτά για το Perez, την στιγμή που ο Hamilton ακούμπησε τις μπαριέρες πριν την στροφή 7.

Η περίοδος Q3 διακόπηκε λίγο πριν τελειώσει έπειτα από το χτύπημα στις μπαριέρες του Charles Leclerc στην στροφή 15 μετά την έξοδο της πισίνας.

Με αυτά τα δεδομένα ο Leclerc θα πάρει την pole position με την πληγωμένη Ferrari, και αυτό το συμβάν θα βρει τους Verstappen και Bottas στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας του Monte Carlo είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 16:00 (Ώρα Ελλάδας)

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων στο Monaco




Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !