Online Screen Recorder

GP Πορτογαλίας – Qualifying – Bottas και 1-2 για τη Mercedes

0
Το πρώτο της 1-2 για το 2021 πέτυχε η Mercedes στις κατατακτήριες για το Πορτογαλικό grand Prix, με τον Valtteri Bottas να παίρνει τη 17η pole position της καριέρας του μπροστά από τους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Με το Q1 να ξεκινά στις 17:00 Ώρα Ελλάδος, πολλοί οδηγοί βγήκαν στην πίστα κατευθείαν. Συγκεκριμένα, άμεσα την εμφάνισή τους έκαναν οι δύο Haas, McLaren και Ferrari, ενώ μέσα στο πρώτο δίλεπτο όλοι σχεδόν οι οδηγοί είχαν βγει στην πίστα.

Τον πρώτο ταχύτερο αντιπροσωπευτικό γύρο πήρε ο Carlos Sainz, με 1:19.480, την ώρα που οι Norris και Ricciardo δοκίμαζαν τις δυνατότητες της μέσης γόμας, με όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια να φορούν τη μαλακή.

Καθώς η διαδικασία προχωρούσε, την εμφάνισή τους έκαναν και οι Mercedes και Red Bull. Ο Verstappen δεν κατάφερε για 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου να περάσει τον Sainz, ενώ ο Bottas ήταν πίσω από τον Ισπανό για 8 χιλιοστά.

Τον κορυφαίο χρόνο ήρθε να καταρρίψει ο Lewis Hamilton, ο οποίος ξεπέρασε τον χρόνο του Sainz για πάνω από ένα μισό δευτερόλεπτο. Ο χρόνος αυτός όμως σβήστηκε λίγο αργότερα καθώς έγινε παράβαση των ορίων στη στροφή 1. Αυτό που δεν κατάφερε ο Βρετανός πέτυχε ο Φινλανδός teammate του λίγο αργότερα, ο οποίος ξεπέρασε κατά 1 δέκατο τον Sainz.

Η διαγραφή γύρου ανάγκασε τον Hamilton να κάνει επί τόπου νέα προσπάθεια, με πιο πατημένη γόμα αυτή τη φορά. Ο γύρος του αυτός τον έφερε στην 5η θέση, σε αρκετά καλή θέση ώστε να περάσει στο Q2 χωρίς δεύτερη προσπάθεια.

Με τον χρόνο του Βρετανού, μπήκε μια παύση στη διαδικασία, καθώς οι οδηγοί έμπαιναν στα pits για αλλαγή ελαστικών και μια τελευταία προσπάθεια μέσα στα εναπομείναντα 5 λεπτά του Q1.

Μετά και το πέρας των προσπαθειών αυτών, εκτός Q2 βρέθηκαν οι Ricciardo, Stroll, Schumacher, Latifi, Mazepin, με τους πρώτους δύο να αποτελούν αρνητική έκπληξη. Ακόμα μια παρουσία στο Q2 για τον George Russell, ενώ τον ταχύτερο χρόνο είχε ο Valtteri Bottas, με τον Norris 2ο.




Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε το Q2 με τους περισσότερους οδηγούς να βγαίνουν και πάλι με το που άναψε το πράσινο φως του pitlane, λόγω και της ανάγκης για σωστή προθέρμανση των ελαστικών στο Portimao.

Πλην των Norris, Tsunoda, Gasly, Alonso, Ocon και Vettel, όλοι οι οδηγοί δοκίμασαν να κάνουν τους πρώτους γύρους τους με τη μέση γόμα. Μετά τις πρώτες προσπάθειες, στην κορυφή βρισκόταν ο Hamilton, κάνοντας έναν εκπληκτικό γύρο, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο του Bottas στη 2η θέση.

Στις δεύτερες προσπάθειές τους, οι περισσότεροι οδηγοί έβαλαν τη μαλακή γόμα, υπό τον φόβο του να μείνουν εκτός Q3. Οι δύο Mercedes δεν έκαναν καν προσπάθεια, όντας ασφαλείς στο 1-2, ενώ αν και αποκλείστηκε από το Q3, εντυπωσίασε με την 11η θέση ο Russell.

Μαζί με τον οδηγό της Williams, από το Q3 αποκλείστηκαν οι Giovinazzi, Alonso, Tsunoda και Raikkonen. Πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση του Sebastian Vettel μέχρι στιγμής, με τον Γερμανό να πλασάρει την AMR21 του στο Q3, δείχνοντας πως εγκλιματίζεται όλο και περισσότερο με το νέο περιβάλλον.



Λίγα λεπτά αργότερα, σειρά πήρε το Q3, το οποίο θα καθόριζε και τις τελευταίες 10 θέσεις για τον αυριανό αγώνα.

Πρώτος έκανε γρήγορο γύρο ο Max Verstappen, ο οποίος διαγράφτηκε άμεσα για παράβαση ορίων. Έτσι, ήρθαν από πίσω οι δύο Mercedes να διεκδικήσουν την κορυφή. Αυτό έδειχνε να καταφέρνει αρχικά ο Valtteri Bottas κάνοντας 1:18.348 και τον Hamilton να βρίσκεται πίσω του για μόλις 7 χιλιοστά.

Στη συνέχεια, οι οδηγοί άρχισαν να ετοιμάζονται για τις τελευταίες τους προσπάθειες, φορώντας φρέσκια μαλακή γόμα στο κυνήγι του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος. Τρανή εξαίρεση αποτέλεσαν οι δύο Mercedes, οι οποίες βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα, ενάντια στη στρατηγική που προτίμησαν όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί.

Ο άνεμος όμως στην πίστα αύξησε την ταχύτητά του, γεγονός που επηρέασε πολύ τις τελικές προσπάθειες. Αποτέλεσμα ήταν να μην αλλάξει κάτι στην τελική κατάταξη, με την pole να καταλήγει στον Bottas. 2η θέση για τον Hamilton που έκανε το πρώτο φετινό 1-2 της Mercedes, 3η για Verstappen.



Πίσω από τους πρώτους τρεις, 4ος ήρθε ο Sergio Perez, με τους Sainz, Ocon, Norris, Leclerc, Gasly και Vettel να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το grid του αυριανού αγώνα στο Portimao, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 17:00 Ώρα Ελλάδος.

Παρακάτω παρατίθεται η κατάταξη των οδηγών στις κατατακτήριες.



Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !