Online Screen Recorder

H Intel αναπτύσσει τεχνολογία επούλωσης τραυμάτων στην σπονδυλική στήλη

0
Η Intel συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ, με σκοπό την ανάπτυξη ειδικής τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης για όσους έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική τους στήλη.

Οι ερευνητές θα καταγράψουν τα σήματα που στέλνει το ανθρώπινο σώμα στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τεχνητά νευρωνικά δίκτυα που θα μπορούν να κάνουν αναπαραγωγή τέτοιων σημάτων σε περιπτώσεις που ο τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη είναι σοβαρός και έχει ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί ο ασθενής. Η λογική των ερευνητών είναι να δημιουργείται μία “παράκαμψη” του τραυματισμένου σημείου, η οποία θα υποκαθίσταται από το chip τεχνητής νοημοσύνης της Intel, με τη βοήθεια εμφυτευμένων ηλεκτροδίων στο σώμα του ασθενούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία αυτή ενδιαφέρει έντονα τον αμερικανικό στρατό, καθώς η DARPA, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Μελετών για την Άμυνα, έχει ήδη δώσει υποτροφία ύψους 6.3 εκατομμυρίων δολαρίων στους ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown για να φτάσουν σε κάποιο πρωτότυπο εντός των επόμενων 2 ετών. Οι ερευνητές ασχολούνται με αυτό που ονομάζουν intelligent spinal interface, ένα έξυπνο σύστημα διεπαφής για την αποκατάσταση της λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης.





Συνεργάτες στο όλο εγχείρημα είναι -εκτός από την Intel- γιατροί από το Νοσοκομείο του Rhode Island, αλλά και προγραμματιστές της εταιρείας Micro-Leads Medical, οι οποίοι αναπτύσσουν μία υψηλής ευκρίνειας τεχνολογία απεικόνισης και προσομοίωσης λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης. Η Intel είναι εκείνη που θα προσφέρει το υλικό και το λογισμικό, μαζί με όλα τα εργαλεία machine learning που απαιτούνται για να μπορέσει να δώσει καρπούς η ερευνητική προσπάθεια.

Εθελοντές στο Νοσοκομείο του Rhode Island θα δεχτούν επεμβάσεις προκειμένου να εμφυτευτούν στο σώμα τους ηλεκτρόδια που θα βοηθήσουν στην έρευνα και την απαραίτητη συλλογή δεδομένων. Σε πρώτη φάση, τα ηλεκτρόδια θα είναι συνδεδεμένα με εξωτερικό υπολογιστή, αλλά στο τελικό στάδιο εκτιμάται ότι δεν θα είναι απαραίτητη μία εξωτερική μονάδα.


Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !