Online Screen Recorder

Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με ηλιακό πάνελ

0
Σύμφωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, η Xiaomi ετοιμάζει ή θέλει να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός smartphone το οποίο διαθέτει ηλιακό πάνελ. Η πατέντα κατατέθηκε αρχικά στις 27 Ιουλίου του 2018 στο Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στις 27 Ιουλίου 2018.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει μία συσκευή η οποία στην πίσω όψη έχει ενσωματωμένο ένα ηλιακό πάνελ. Πέρα από το ηλιακό πάνελ, η πίσω όψη έχει δύο κάμερες σε κάθετη διάταξη με το LED flash τοποθετημένο ανάμεσα τους.

Η μπροστινή όψη της Xiaomi συσκευής αποτελείται μόνο από οθόνη χωρίς κάποιο punch hole, notch ή pop-up μηχανισμό. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει under-display κάμερα, μία τεχνολογία που αποκάλυψε τον Ιούνιο.






Ενδιαφέρον είναι να σημειώσουμε ότι η Xiaomi δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθετεί ηλιακά πάνελ σε συσκευή, αφού η Samsung και η LG την έχουν προλάβει εδώ και μία δεκαετία

Στο Samsung Guru E1107 η μία ώρα φόρτισης μέσω του ηλιακού πάνελ αντιστοιχούσε σε κλήση 5 έως 10 λεπτών και η συσκευή ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Η εταιρεία επίσης κυκλοφόρησε το Samsung Blue Earth S7550 του οποίου η ηλιακή φόρτιση προσέφερε αντίστοιχη αυτονομία μπαταρίας. Το κινητό αυτό ήταν κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό, είχε έναν HTTP browser, και υπενθύμιζε στον κάτοχο την να πετάει τα σκουπίδια και να κλείνει τη βρύση.

Από την άλλη, το 2010 η LG κυκλοφόρησε μία θήκη με ηλιακό πάνελ για το LG Pop GD510 η οποία προσφέρει 3 λεπτά κλήσης με 11 λεπτά φόρτισης.

Φυσικά αυτές οι συσκευές κυκλοφόρησαν πριν 9 χρόνια και η τεχνολογία από τότε έχει κάνει άλματα. Όχι μόνο τα smartphones καταναλώνουν μεγαλύτερα επίπεδα μπαταρίας χάρη σε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά και η τεχνολογία των ηλιακών πάνελ έχει βελτιωθεί.

Όπως και να έχει η συσκευή της Xiaomi μπορεί να μην κυκλοφορήσει ποτέ και πριν μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτή δεν είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.




Πηγή

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !