Online Screen Recorder

GP Βρετανίας – Προκριματικά – Lockout της Mercedes με Bottas στην Pole

0
Ο Valtteri Bottas νίκησε τον team-mate του στη Mercedes και αντίπαλό του για τον τίτλο Lewis Hamilton για την pole position του Βρετανικού Grand Prix της Formula 1 κατά μόλις έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Bottas είχε την προσωρινή pole κατά τη διάρκεια των πρώτων προσπαθειών του Q3, ενώ ο Hamilton έκανε λάθος μέσα στη Brooklands, αν και έμεινε ακόμα στη δεύτερη θέση.

Ο Hamilton βελτίωσε το χρόνο στο δεύτερο γύρο του, αλλά έχασε κατά μόλις 0,006δ από τον Bottas την κορυφαία θέση, καθώς το σερί του Βρετανού των τεσσάρων pole στο σπίτι του έφτασε στο τέλος.

Ο Bottas δεν βελτίωσε το χρόνο του στην τελική του προσπάθεια, αλλά η μόνη εξωτερική απειλή προήλθε από τον Charles Leclerc της Ferrari.

Ο Leclerc, που είχε την pole στο Μπαχρέιν και τελευταία φορά στην Αυστρία, ήταν ταχύτερος στο Q2 και πήγε ταχύτερος από όλους στον πρώτο τομέα, αλλά απέτυχε να κερδίσει τον Bottas κατά 0.079δ.

Η Red Bull κατέλαβε την τέταρτη και πέμπτη θέση με τον Max Verstappen μπροστά από τον βελτιωμένο Pierre Gasly, ενώ ο Sebastian Vettel ήταν υποτονικά έκτος για τη Ferrari.

Ο Vettel είχε πλησιάσει στο να αποκλειστεί στο Q2 μετά από έναν μέτριο πρώτο γύρο στη περίοδο, αλλά η τελευταία του προσπάθεια τον ανέβασε εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Για τον αγώνα της Κυριακής οι οδηγοί της Mercedes και της Red Bull θα ξεκινήσουν με τα μεσαία ελαστικά ενώ το δίδυμο της Ferrari θα ξεκινήσει στα μαλακά ελαστικά.

Η Renault βασίστηκε στο ρυθμό της από την τρίτη περίοδο δοκιμαστικών, καθώς ο Daniel Ricciardo νίκησε τον Lando Norris της McLaren για την έβδομη θέση.

Ο Alexander Albon της Toro Rosso έφτασε στο Q3 και εξασφάλισε την καλύτερη θέση εκκίνησής του στην 9η, ενώ ο Nico Hulkenberg ολοκλήρωσε τη δεκάδα.

Η Alfa Romeo πήρε την 11η και 12η, με τον Antonio Giovinazzi μπροστά από τον Kimi Raikkonen για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα GP, ενώ ο Carlos Sainz Jr. ήταν υποτονικά 13ος για την McLaren.








Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !