Online Screen Recorder

GP Βρετανίας – Αγώνας – Μόνος πρώτος με 6 νίκες στο Silverstone ο Hamilton

0
Ο Lewis Hamilton έκανε νέο ρεκόρ με την 6η του νίκη στο Βρετανικό GP, και την 80η της καριέρας του, σε έναν συναρπαστικό αγώνα στο Silverstone.

Ο Hamilton επωφελήθηκε από μια περίοδο αυτοκινήτου ασφαλείας όπου πήγε στα pit ενώ ο teammate του που είχε το προβάδισμα του αγώνα Valtteri Bottas είχε κάνει το δικό του pitstop πρόωρα, και έτσι κέρδισε κατά σχεδόν 25 δευτερόλεπτα.

Ο Charles Leclerc της Ferrari ήταν τρίτος στο τέλος ενός γεμάτου GP.

Οι οδηγοί της Mercedes πάλεψαν για τη θέση τους κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού πρώτου γύρου, αφού ο Bottas υπεράσπισε επιθετικά το προβάδισμα του από τη γραμμή μέχρι την Abbey. Η πλησιέστερη μάχη τους ήρθε στον τέταρτο γύρο, με τον Hamilton να περνάει από την εξωτερική τον Bottas στην Brooklands, και να παίρνει το προβάδισμα στην Luffield. Ο Bottas απάντησε και το ζευγάρι πήγε δίπλα-δίπλα στην παλιά ευθεία, με αποτέλεσμα ο Bottas να πάρει εκ νέου το πλεονέκτημα στην Copse. Οι W10 έμειναν διαχωρισμένες κατά μόλις ένα δευτερόλεπτο και ήταν ο Bottas που ήρθε πρώτος στα pits στον 16ο γύρο από τους 52, αλλάζοντας σε ένα άλλο σετ μεσαίων, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να σταματήσει ξανά.

Ο Hamilton επέκτεινε την πρώτη του στάση στα μεσαία και κέρδισε τη στιγμή που το Αυτοκίνητο Ασφαλείας αναπτύχθηκε στον 20ο γύρο για να ανακτηθεί η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi που είχε κολλήσει στα χαλίκια στη Vale. Αυτό έδωσε στον Hamilton μια στάση μειωμένη χρόνου απέναντι στον Bottas και πήρε ένα καινούργιο σετ σκληρών ελαστικών, βγαίνοντας από το pitlane μπροστά από όλους, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσει και πάλι. Ο Hamilton διατήρησε το προβάδισμα στη συνέχεια, ενώ ο Bottas μπήκε με έξι γύρους να απομένουν για ένα νέο σετ μαλακών ελαστικών, βγαίνοντας και πάλι σε μια άνετη δεύτερη θέση. Αυτό εδωσε τη δυνατότητα στον Bottas να κάνει μια σειρά από γρήγορους γύρους, αλλά ο Hamilton απάντησε με την απόσπαση του ταχύτερου γύρου στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Η μάχη για την τελική θέση στο βάθρο ήταν έντονη για μεγάλο μέρος του αγώνα, με τους Leclerc και Verstappen να μάχονται με τα δόντια και τα νύχια τους στα πρώτα στάδια. Το ζευγάρι έτρεχε συχνά δίπλα-δίπλα, αλλά η μάχη τους υπονομεύθηκε από την περίοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς και οι δύο χρειάστηκαν να κάνουν μια δεύτερη στάση. Αυτό έδωσε την τρίτη θέση στον Vettel και, έχοντας επιβιώσει από μια επίθεση από τον Leclerc, ο Verstappen απομακρύνθηκε, πέρασε τον teammate του και έκλεινε τη διαφορά στο τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο Verstappen πέρασε από την εξωτερική τον Vettel στην Stowe, αλλά ο οδηγός της Ferrari προσπάθησε να αντεπιτεθεί όταν πλησίαζαν την Club, μόνο για να πέσει στο πίσω μέρος του αντιπάλου του. Η RB15 του Verstappen πέταξε πάνω από ένα kerbs και οδηγήθηκε στα χαλίκια αλλά ήταν σε θέση να συνεχίσει στον αγώνα, ενώ ο Vettel επέστρεψε στα pits για να αποκαταστήσει την ζημιά στο μπροστινό μέρος και έπεσε πολύ πίσω. Ο Vettel θεωρήθηκε υπεύθυνος για το περιστατικό και έλαβε ποινή 10 δευτερολέπτων.

Η σύγκρουση αυτή ανέβασε τον Leclerc – ο οποίος ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Ferrari καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου – πίσω στην τρίτη θέση, με τον Gasly να παίρνει μια τέταρτη θέση, την καλύτερη του στη σεζόν, ολοκληρώνοντας μια πολύ βελτιωμένη εμφάνιση.

Ο Verstappen πήρε την πέμπτη θέση μετά το περιστατικό του με τον Vettel.

Ο Carlos Sainz επωφελήθηκε από την περίοδο αυτοκινήτου ασφαλείας για να πάρει την έκτη θέση, αντιστέκοντας στον Daniel Ricciardo της Renault, ενώ ο Kimi Raikkonen της Alfa Romeo πρόσθεσε περισσότερους βαθμούς με αποφασιστική οδήγηση για την όγδοη θέση.

Ο Daniil Kvyat πήρε την ένατη, ενώ ο Alexander Albon πήγαινε για τον τελικό βαθμό μέχρι τους τελευταίους γύρους, όταν ξεπεράστηκε από τον Nico Hulkenberg και τον επίδοξο Lando Norris, του οποίου ο αγώνας καταστράφηκε από το σημείο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Albon έπεσε στη 12η, μπροστά από τον Lance Stroll και το ζευγάρι της Williams George Russell και Robert Kubica, με τον Vettel μόνο 16ο μετά την καθυστέρηση και την ποινή του. Ο Sergio Perez ήταν ο τελευταίος από τους 17 οδηγούς αφού έχασε την εμπρόσθια πτέρυγα όταν επιτέθηκε στον Hulkenberg στην επανεκκίνηση.

Η μέρα της Haas διακυβεύτηκε από μια σύγκρουση πρώτου γύρου μεταξύ των οδηγών της. Ο Romain Grosjean και ο Kevin Magnussen ακούμπησαν τους τροχούς τους καθώς περνούσαν από την Aintree, προκαλώντας κλατάρισμα και στα δύο αυτοκίνητα και αφήνοντάς τα στο πίσω μέρος. Ο Magnussen αποχώρησε λίγο μετά το συμβάν, ενώ ο Grosjean πήγε στα pits λίγους γύρους αργότερα.

Το επόμενο Grand Prix της σεζόν λαμβάνει χώρα στη Γερμανία από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου.












Πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !