Online Screen Recorder

Ποινή στον Hamilton για το συμβάν με τον Raikkonen στο Q1

0
Ο πρωτοπόρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, Lewis Hamilton, δέχθηκε ποινή τριών θέσεων στο grid για το Αυστριακό Grand Prix αφού παρεμπόδισε τον Kimi Raikkonen κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

Ο οδηγός της Mercedes φάνηκε να εμποδίζει τον Raikkonen της Alfa Romeo στην Στροφή 3, καθώς προχώρησε ευθεία στη στροφή σε μια τελευταία προσπάθεια να βγει από την πορεία του Φινλανδού.

Ο Raikkonen έκανε χειρονομία στον Hamilton από το cockpit του και ανέφερε στην ενδοεπικοινωνία ότι ο Βρετανός τον εμπόδισε τελείως, οδηγώντας έτσι τους δύο οδηγούς στους αγωνοδίκες μετά το πέρας των προκριματικών.

Οι αγωνοδίκες του Αυστριακού GP τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Hamilton «παρεμπόδισε άσκοπα» τον Raikkonen, παρόλο που και οι δύο οδηγοί πέρασαν στο Q2 των κατατακτηρίων.

«Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα βίντεο και άκουσαν τον οδηγό του αυτοκινήτου 7 (Kimi Raikkonen) και τον οδηγό του αυτοκινήτου 44 (Lewis Hamilton) και τους αντιπροσώπους των ομάδων και διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο 44 εμπόδισε άσκοπα το αυτοκίνητο 7 στην Στροφή 3», ανέφερε η ανακοίνωση της FIA.

«Το αυτοκίνητο 44 βγήκε από τα pits και ενημερώθηκε για τα πλησιέστερα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου 7. Παρόλο που το αυτοκίνητο 44 προσπάθησε να το αποφύγει όταν κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο 7 τον πλησίαζε και βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, δεν ήταν αρκετό ώστε να αποφευχθεί η παρεμπόδιση του αυτοκινήτου 7, το οποίο έπρεπε να ακυρώσει το γύρο.»

Ο Hamilton είχε καταταγεί δίπλα στον poleman, Charles Leclerc, στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης, αλλά θα χάσει 3 θέσεις και θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 5η στο grid του Spielberg. Δέχθηκε επίσης ένα βαθμό ποινή στην άδεια του για το περιστατικό, σημειώνοντας τον πρώτο του για την τρέχουσα δωδεκάμηνη περίοδο.

Η ποινή φέρνει τον Max Verstappen της Red Bull στην πρώτη γραμμή του grid παράλληλα με τον Leclerc, ενώ ο Valtteri Bottas και ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, ανεβαίνουν στην 3η και 4η θέση, αντίστοιχα.



Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !