Online Screen Recorder

GP Αυστρίας – Αγώνας – Νίκη για Verstappen και Red Bull-Honda

0
Ο Max Verstappen σταμάτησε την κυριαρχία της Mercedes στην Αυστρία, καθώς διεκδίκησε μια συναρπαστική νίκη στους τελευταίους γύρους του αγώνα με προσπέρασμα στον Charles Leclerc της Ferrari για το προβάδισμα.

Ο Ολλανδός, ο οποίος ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, υπέστη ένα κακό ξεκίνημα καθώς ενεργοποιήθηκε το anti-stall, πέφτοντας πίσω στην όγδοη θέση πίσω από τον teammate του Pierre Gasly, αλλά οδήγησε ένα φοβερό αγώνα για να κλείσει τη διαφορά με όλους μπροστά πριν ξεκινήσει μια επίθεση για να διεκδικήσει τη συνεχόμενη νίκη του στην Αυστρία.

Η νίκη είναι επίσης η πρώτη της Honda από τότε που επέστρεψε στη Formula 1 και η πρώτη της Red Bull για τη σεζόν του 2019 – η νίκη όμως παραμένει υπό διερεύνηση με την κίνηση για το προβάδισμα να προκαλεί το ενδιαφέρον των αγωνοδικών, καθώς οι Verstappen και Leclerc ήρθαν σε επαφή.

Ο Leclerc συνέχισε για να τερματίσει δεύτερος, παρά το γεγονός ότι οδήγησε την πλειοψηφία του αγώνα, παραχωρώντας την πρώτη θέση μόνο όταν έκανε την πρώτη του στάση και έπειτα στον 69ο από τους 71 όταν ο Verstappen έκανε την επίθεσή του. Έμεινε μέσα σε 2,7 δευτερόλεπτα από τον Verstappen καθώς διέσχιζαν τη γραμμή τερματισμού, εν αναμονή οποιασδήποτε ποινής.

Η Mercedes του Valtteri Bottas ολοκλήρωσε το βάθρο, σε μία μακρινό τρίτη θέση με μία διαφορά 16δ.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο μόνος οδηγός που έκανε δύο στάσεις, καθώς ήταν ικανός να ανέβει από ένατος τέταρτος, περνώντας τον Lewis Hamilton στον προτελευταίο γύρο για να ρίξει τον Βρετανό πέμπτο.

Ο Γερμανός υπέστη μια κακή πρώτη στάση, καθώς η Ferrari δεν ήταν έτοιμη με τα ελαστικά του, γεγονός που θα μπορούσε να του κοστίσει μια θέση στο βάθρο, καθώς τελείωσε κάτω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Φινλανδο.

Ο Lando Norris της McLaren ήταν έκτος, κρατώντας πίσω του τον Pierre Gasly στη γραμμή με τη δεύτερη McLaren του Carlos Sainz να εκκινά 19η και να τερματίζει ογδόη. Οι δύο Alfa Romeo ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με τον Kimi Raikkonen μπροστά από τον Antonio Giovinazzi.

Ο αγώνας ήταν πολύ τονωτικός μετά από ό, τι ένα αρκετά υποτονικό γαλλικό GP και φέρνει τέλος στο σερί της έντονης κυριαρχίας της Mercedes.







Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !