Online Screen Recorder

Υπολογιστής με τους 6 πιο επικινδύνους ιούς του κόσμου πωλείται 1.2 εκ. δολάρια

0
Ο διάσημος καλλιτέχνης του διαδικτύου, Guo O Dong, δημιούργησε ένα έργο τέχνης το οποίο είναι ένα συνηθισμένο laptop γεμάτο με τα 6 πιο επικίνδυνα malware παγκοσμίως και το πουλάει 1.2 εκ. δολάρια Αμερικής.

Μιλώντας στο The Verge, ο Guo O Dong είπε ότι η πρόθεση ήταν να κάνει φυσικές τις θεωρητικές απειλές που θέτει ο ψηφιακός κόσμος. Το laptop που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το έργο τέχνης είναι ένα 10,2 ιντσών Samsung NC10-14GB και οι ιοί επιλέχθηκαν βάση των οικονομικών ζημιών που προκάλεσαν κατά την περίοδο δράσης τους.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς ιούς που χρησιμοποίησε ο Guo O Dong είναι: Ο ILOVEYOU, ένα σφάλμα υπολογιστή από το 2000 που εμφανιζόταν ως ερωτικό γράμμα και ήταν επισυνημμένο στα email. Ο WannaCry ήταν μία επίθεση ransomware που έθεσε παγκοσμίως εκτός λειτουργίας υπολογιστές σε νοσοκομεία και εργοστάσια το 2017 και οι υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν την Βόρεια Κορέα.

Ο καλλιτέχνης είπε ότι ο WannaCry είναι το τέλειο παράδειγμα πως οι ψηφιακές επιθέσεις κάνουν φυσικό κακό, αφού ο ιός αυτός κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων χιλιάδων ιατρικών ραντεβού.

Ωστόσο, οι επιθέσεις ransomware δεν ανήκουν στο παρελθόν αφού τις τελευταίες μέρες η Βαλτιμόρη έχει παραλύσει για δεύτερη φορά εξαιτίας μιας αντίστοιχης επίθεσης.

Ο Guo O Dong υπολογίζει ότι οι 6 ιοί συνολικά προκάλεσαν ζημιές ύψους 95 δισ. δολαρίων. Η δημοπρασία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ίσως αυτά να μας φαίνονται πολλά χρήματα για ένα παλιό laptop, ωστόσο ο Guo O Dong θεωρεί πως είναι ένας κατάλογος των μεγαλύτερων ψηφιακών απειλών στην ιστορία των υπολογιστικών συστημάτων.



Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !