Online Screen Recorder

Fist of the North Star: Lost Paradise Review

0
Κάθε manga που σέβεται τον εαυτό του αποκτά και το δικό του παιχνίδι το οποίο προσπαθεί να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο που βλέπουμε στο χαρτί ή στην τηλεόραση. Το Fist of the North Star έχει την δική του μακροχρόνια παρουσία στο gaming και έχοντας περάσει από διάφορες πλατφόρμες, καταφτάνει αισίως στο PS4 με το Fist of the North Star: Lost Paradise.

Ξεκινώντας το παιχνίδι χειρίζεστε φυσικά τον πρωταγωνιστή του Fist of the North Star, Kenshiro. Μέσω tutorial εισβάλετε στο φρούριο του Shin,ο οποίος αφού ταπείνωσε τον Ken, απήγαγε την αρραβωνιαστικιά του, Yuria, για την πάρτη του, αφήνοντας τον ήρωα αιμόφυρτο και εγκαταλελειμμένο με την απουσία της Yuria να τον βασανίζει. Αφού βάλετε στη θέση του τον ξανθομπάμπουρα χαιτά δίνοντάς του ένα σκληρό μάθημα με τις γεμάτες οργή γροθιές σας, μαθαίνετε ότι η κοπέλα σας τον εγκατέλειψε (τζάμπα τις έφαγε δηλαδή), οπότε ο στόχος σας είναι να την αναζητήσετε και να μάθετε τι απέγινε. Σίγουρα η αρχή του Lost Paradise δεν σας προετοιμάζει για κάτι το ιδιαίτερο, αφού βλέπετε κάτι που όχι απλά δεν είναι πρωτότυπο, αλλά είναι και μια συνηθισμένη ιστορία που άνετα παραπέμπει σε ελληνική ταινία με την Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ. Ευτυχώς μόλις “ξεδιπλώσει” λίγο η ιστορία αποκτά και το κατάλληλο ενδιαφέρον ώστε να σας κρατήσει. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ο κόσμος του παιχνιδιού, ένας βίαιος μεταποκαλυπτικός κόσμος όπου η έρημος και τα μισοδιαλυμένα κτίρια είναι μόνιμο σκηνικό, οι συμμορίες και οι πολέμαρχοι κυριαρχούν και οι απλοί και αδύναμοι άνθρωποι ζουν υπό τον φόβο του δυνατού που μπορεί να τους κλέψει ή να τους σκοτώσει όποτε του κάνει κέφι.

Οι σκληρές εποχές χρειάζονται και σκληρούς τύπους σαν τον Kenshiro. Ανέκφραστος και ανδροπρεπής, μπορεί να εξουδετερώσει με ένα χτύπημα οποιονδήποτε του επιτεθεί. Ως γνώστης και κληρονόμος μιας αρχαίας τεχνικής, ο Kenshiro ξέρει όλα τα σημεία του ανθρώπινου σώματος και την κατάλληλη πίεση που θέλουν με ένα χτύπημα που μπορεί να οδηγήσει στην ανακούφιση ή τον θάνατο. Ενώ μπορεί να θεραπεύσει πόνους στο ανθρώπινο σώμα, με ένα θανάσιμο χτύπημα κάνει το σώμα των αντιπάλων του να ανατινάζεται από μέσα με αποτέλεσμα ένα λουτρό αίματος όπου κεφάλια διαλύονται και σώματα κόβονται στην μέση.




Κάτσε να σου δείξω ένα κόλπο για τον πονοκέφαλο.

Παικτικά το Lost Paradise πατάει πάνω στους μηχανισμούς των τελευταίων Yakuza και οι ομοιότητες είναι εμφανέστατες τόσο στον χάρτη όσο και στο σύστημα μάχης, κάτι λογικό αφού είναι από το ίδιο στούντιο. Το αποτέλεσμα δένει με το ύφος του Fist of the North Star, όπου κυριαρχούν οι μάχες σώμα με σώμα ενάντια σε πολλούς εχθρούς ή σκληροτράχηλους αρχηγούς συμμοριών και στρατών. Θεωρώ ότι η Sega έκανε αξιόλογη μεταφορά του manga. Με ελιγμούς και άμυνες αποφεύγετε χτυπήματα και ο συνδυασμός δύο κουμπιών οδηγεί σε διάφορα combo που ενδέχεται να ζαλίσουν τον εχθρό, με αυτόν να βγαίνει εκτός μάχης μόλις πατήσετε το κατάλληλο κουμπί και κάνετε μια θεαματική επίθεση που κυριολεκτικά τσακίζει κορμιά. Η ένταση αυξάνεται όταν στο τέλος κάθε χτυπήματος το όνομα της επίθεσης που κάνετε αναγράφεται στην οθόνη και φωνάζεται με πάθος από έναν αφηγητή. Με κάθε σας επίθεση μαζεύετε ενέργεια που όταν την απελευθερώσετε μπαίνετε σε burst mode όπου γίνεστε πιο γρήγορος και οι επιθέσεις σας πιο δυνατές.

Την εμπειρία που κερδίζετε στις μάχες μπορείτε να την επενδύσετε σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: ταλέντο, νοητική και σωματική κατάσταση και τα talismans, φυλακτά που προσθέτουν έξτρα ιδιότητες και επιθέσεις. Οι ικανότητες και οι επιθέσεις σας αναβαθμίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα μια ικανοποιητική ποικιλία κινήσεων που εμπλουτίζει το ήδη δυναμικό σύστημα μάχης και αφήνει πολλές εναλλακτικές στην εξέλιξη του χαρακτήρα σας, χαρακτηριστικά αναμενόμενα θα έλεγα για παιχνίδι από τους δημιουργούς των Yakuza.




Με σωστό timing εξουδετερώνετε άμεσα τον εχθρό.

Η αναζήτησή σας σας οδηγεί σε μια πόλη, την Eden, που εκτός από τις ανέσεις που προσφέρει σε σχέση με την αδυσώπητη έρημο αποτελεί και το κέντρο για την εκπλήρωση των αποστολών σας και καταφύγιο για στιγμές χαλάρωσης. Στην Eden, εκτός από μαγαζιά για αγορά εξοπλισμού και φαγητού για αναπλήρωση της υγείας, βρίσκετε και ένα σεβαστό αριθμό από δευτερεύουσες αποστολές και minigames που μοιάζουν με αυτά των Yakuza, αλλά είναι προσαρμοσμένα στον κόσμο του Fist of the North Star. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι baseball σημαίνει να βαράτε μηχανόβιους με μια γιγαντιαία σιδηροδοκό, ενώ δεν λείπουν και τα καζίνο και οι μάχες σε αρένες. Υπάρχουν επίσης κλασικά arcade της Sega, καθώς αρχαίες καμπίνες που διασώζονται μπορούν ακόμα να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτά είναι και το Fist of the North Star του Master System (του Sega Mark III για την ακρίβεια), μια αδιαμφισβήτητα ευχάριστη retro ανακάλυψη.

Σύντομα αποκτάτε και ένα όχημα buggy το οποίο σας επιτρέπει να περιηγηθείτε έξω από την πόλη και με τις κατάλληλες προσθήκες σε αυτό να αποκτήσετε πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές. Οδηγώντας στην έρημο φτάνετε και σε νέα μέρη ενώ συγχρόνως συλλέγετε και διάφορα χρήσιμα αντικείμενα και υλικά που μπορείτε να πουλήσετε ή να χρησιμοποιήσετε για κατασκευή εξαρτημάτων. Οι επιρροές από Mad Max είναι εμφανέστατες κατά την διάρκεια της οδήγησης. Συμμορίες, όπως και στην πόλη αλλά μηχανοκίνητηες αυτή τη φορά, περιπολούν στην έρημο και σας επιτίθενται μόλις σας αντικρίσουν με οχήματα διαμορφωμένα για μάχη. Μόλις σας τρακάρουν κατεβαίνετε από το όχημα, όχι για... φιλική δήλωση, αλλά για ανελέητο ξύλο. Μπορείτε να τους αποφύγετε αν θέλετε να φτάσετε σύντομα στον προορισμό σας, κυρίως με το κουμπί για ένα ξέφρενο boost που διπλασιάζει την ταχύτητα σας. Η οδήγηση είναι απλή και μόνο το στρίψιμο θέλει προσοχή αφού το να σας φύγει το όχημα σε μια στροφή είναι αρκετά εύκολο. Με το όχημα να παίζει βασικό ρόλο στο παιχνίδι και να περνάτε αρκετή ώρα με αυτό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αγώνες ταχύτητας, όπως και κάποιες αποστολές στις οποίες απαιτείται τετράτροχο.




Τουλάχιστον μπορείτε να παρανομείτε ελεύθερα.

Εικαστικά το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα του manga, με τον σχεδιασμό και τους χρωματισμούς των χαρακτήρων να θυμίζουν αυτό που βλέπουμε στο χαρτί. Τα γραφικά είναι ικανοποιητικά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ως συνήθως το θέμα με τα παιχνίδια των δημιουργών των Yakuza είναι ο μικρός χάρτης και εδώ η πόλη, αν και λεπτομερής, είναι μικρότερη και από αυτές των Yakuza. Επίσης οι περιοχές που συναντάτε εκτός πόλης είναι μικροσκοπικές, ενώ ο μεγάλος χάρτης όταν οδηγάτε έξω από την πόλη δεν προσφέρει και τίποτα αφού το σκηνικό της ερήμου με τα βραχώδη βουνά είναι ένα και συνεχές. Αν και οι κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς έχουν μεταφερθεί με λεπτομέρεια, δεν ισχύει το ίδιο για τους απλούς εχθρούς που είναι σχεδόν ίδιοι και ανακυκλώνονται συνεχώς σε διάφορα μεγέθη, με μοϊκάνες ή διαφορετικό χρώμα μαλλιών. Δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης του Fist of the North Star αλλά ξέρω ότι κάθε στρατός ή φυλή έχει διαφορετικό ντύσιμο και εμφάνιση ανάλογα με την περιοχή όπου κινείται. Στο παιχνίδι υπάρχουν οι αρχηγοί και τα ιστορικά γεγονότα που δικαιολογούν την ύπαρξη του στρατού τους, αλλά η μηδαμινές διαφορές μεταξύ των εχθρών δεν δικαιολογούνται. Ηχητικά το παιχνίδι κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, με την κατάλληλη γρήγορη ροκιά να παίζει στις μάχες, ενώ μπορείτε να ακούτε και μουσική από παιχνίδια της Sega όταν οδηγάτε. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και δυνατότητα επιλογής τόσο αγγλικού, όσο και ιαπωνικού voice acting.

Το Fist of the North Star: Lost Paradise είναι μια αξιόλογη δημιουργία, τόσο για τους λάτρεις του manga, όσο και για τους φίλους των Yakuza και του συγκεκριμένου είδους γενικότερα. Η κατανοητή στους μη γνώστες ιστορία κάνει το παιχνίδι προσιτό σε όλους, ειδικά αν τα πάτε καλά με την βία και τα beat 'em up και θέλετε να περάσετε 30 περίπου ώρες με μπουνιές και κλωτσιές να πέφτουν βροχή.



  • Άξια μεταφορά του manga
  • Θεαματικά αιματηρές μάχες
  • Πολλές επιλογές στην εξέλιξη χαρακτήρα
  • Ελάχιστη ποικιλία εχθρών
  • Μικρή πόλη και μονότονη έρημος
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Sega
ΕΚΔΟΣΗ:Sega
ΔΙΑΘΕΣΗ:Zegetron
ΕΙΔΟΣ:Action-adventure RPG
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://lostparadise.sega.com/home.php
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2/10/2018





Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !