Online Screen Recorder

Hackers “έσπασαν” το Switch

0
Διαθέσιμο το exploit ShoEL2. Δεν εμποδίζεται η χρήση του από update τoυ λειτουργικού της κονσόλας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/1/18] Το Nintendo Switch είναι μια δύσκολη υπόθεση για τους hackers, αλλά μερικοί πλέον υποστηρίζουν πως βρίσκονται κοντά στο να τα καταφέρουν.

Στις 7 Ιανουαρίου, μια ομάδα hackers με το όνομα Fail0verflow δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ένα Switch να λειτουργεί επηρεασμένο από ένα coldboot exploit το οποίο η ομάδα ισχυρίζεται πως η Nintendo δεν έχει τη δυνατότητα να το διορθώσει με patch, κάτι που σημαίνει πως αν ο ισχυρισμός τους αληθεύει, το συγκεκριμένο hack δύναται να εφαρμοστεί σε όλα τα Switch τα οποία βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία και η Nintendo προκειμένου να το σταματήσει θα πρέπει να κάνει αλλαγές στο hardware των επόμενων παρτίδων της κονσόλας που θα παράγει. Επίσης, η ομάδα hackers με το όνομα Team-Xecuter επέδειξε την δική της δουλειά η οποία είναι ένα mod chip το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να τρέξουν ένα firmware δικής τους ανάπτυξης. Τέλος, o hacker Hexkyz είπε σε ένα blog post ότι βρήκε ένα exploit το οποίο δουλεύει σε όλα τα Switch firmware updates που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Η ανακάλυψη των exploits δεν είναι εύκολη δουλειά. Σε μία εκτενή παρουσίαση στο 34ο συνέδριο Chaos Communication Congress, οι hackers Derrek, Plutoo Και Naehrwert εξήγησαν πως το Switch έχει το δικό του λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι ένα από τα πιο ασφαλή που έχουν δει ποτέ. Η παρουσίαση περιλαμβάνει μια επεξήγηση των στρωμάτων ασφαλείας του λογισμικού τα οποία θα πρέπει κανείς να διαπεράσει προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτό, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να ελέγξει διαφορετικά μέρη του συστήματος. Στο τέλος της παρουσίασης έγινε επείδηξη ενός Switch το οποίο έτρεχε ένα πρόγραμμα ανεπτυγμένο από τρίτους.

Δείτε την παρουσίαση:









πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !