Online Screen Recorder

GP Αζερμπαϊτζάν – Κατατακτήριες – Pole για τον Vettel στο Μπακού!

0
O Sebastian Vettel επικράτησε του ανταγωνισμού και θα εκκινήσει από την pole position στον αυριανό αγώνα στην πίστα του Μπακού, όντας σχεδόν δύο δέκατα ταχύτερος του Lewis Hamilton. Τρίτος θα εκκινήσει ο Valtteri Bottas, ενώ ένα λάθος λίγες στροφές πριν τη λήξη του γύρου του στέρησε στον Raikkonen την πρώτη θέση!

Η εξέλιξη των κατατακτηρίων
Στο Q1, ταχύτερος ήταν ο Kimi Raikkonen (1:42.538), με τους Verstappen και Hamilton να ακολουθούν. Οι διαφορές στην πρώτη πεντάδα ήταν μικρές, ενώ στην κρίσιμη μάχη για την πρόκριση στο Q2 κατάφερε την τελευταία στιγμή να περάσει στη συνέχεια των κατατακτηρίων ο Lance Stroll, ο οποίος έθεσε εκτός τον Stoffel Vandoorne. Στη 15αδα βρέθηκε και η δεύτερη Williams με τον Sergey Sirotkin, ενώ πολύ καλή ήταν και η απόδοση του Charles Leclerc. Εντυπωσιακό στιγμιότυπο ήταν το παρολίγον ατύχημα μεταξύ των δύο Toro Rosso, με αποτέλεσμα κανείς από τους δύο οδηγούς να μην μπορέσει να κάνει έναν γρήγορο γύρο στο τέλος και να μείνουν εκτός, ενώ εκτός συνέχειας βρέθηκαν και οι Ericsson, Grosjean, με τον Γάλλο να μη σημειώνει επίδοση καθώς αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην έναρξη της διαδικασίας.

Στο Q2, την καλύτερη επίδοση πέτυχε και πάλι ο Φινλανδός της Ferrari, με μία προσπάθεια στη λήξη της διαδικασίας, καθώς νωρίτερα ο Raikkonen είχε δύο μεγάλα μπλοκαρίσματα, καταστρέφοντας τα ελαστικά του, αλλά τελικά κατάφερε να σημειώσει ένα γρήγορο γύρο στην τελική του προσπάθεια και να συνεχίσει στο Q3. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes των Hamilton και Bottas, ενώ εκτός τελικής δεκάδας έμειναν οι δύο Williams, με τον Stroll ταχύτερο του Sirotkin, o Alonso, o Leclerc και o Magnussen. Στο Q3 πέρασαν και οι δύο Renault, όπως και οι δύο Force India, με τον Ocon μάλιστα να σημειώνει τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο!

Στη μάχη της pole στο Q3, μετά τον πρώτο γρήγορο γύρο των οδηγών ταχύτερος ήταν ο Sebastian Vettel (1:41.498), με τον Γερμανό να ακολουθείται στα 3,5 δέκατα από τους Hamilton και Bottas. Τέταρτος ήταν ο Verstappen, μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω. Στις τελικές προσπάθειες, οι δύο Mercedes βελτίωσαν αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Vettel, ενώ ο Γερμανός μάλλον θα έχανε την pole από τον team-mate του, αν ο Kimi δεν έκανε λάθος στο τέλος. Τελικά περιορίστηκε στην έκτη θέση. Μπροστά του θα είναι οι δύο Red Bull, με τον Ricciardo να καταφέρνει στο «νήμα» να περάσει τον Verstappen! Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οcon, Perez, Hulkenberg και Sainz.



Αναλυτικά η κατάταξη:








πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !