Online Screen Recorder

Το Android P θα αποτρέπει εφαρμογές που χρησιμοποιούν την κάμερα, χωρίς να σας το λένε

0
Σύμφωνα με τον πηγαίο κώδικα που εντοπίστηκε από τους προγραμματιστές XDA, το Android P θα εντοπίσει και θα αποτρέψει την πρόσβαση των background εφαρμογών στην κάμερα. Όσο το χαρακτηριστικό είναι ένα πλεονέκτημα για τους χρήστες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα μπορούσε να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι.

Ο περιορισμός βασίζεται στο αναγνωριστικό χρήστη (UID) μιας εφαρμογής, το οποίο αναθέτει το Android σε κάθε εφαρμογή που εγκαθίσταται στη συσκευή σας. Τα UID είναι μοναδικά σε κάθε εφαρμογή και δεν αλλάζουν, εφόσον οι εφαρμογές παραμένουν στη συσκευή σας.

Η αναφορά δηλώνει ότι το Android P θα εντοπίσει πότε ένα UID είναι "αδρανές" ή όταν μια εφαρμογή βρίσκεται στο παρασκήνιο μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το Android P θα δημιουργήσει τότε ένα σφάλμα για να αποτρέψει την πρόσβαση στην κάμερα. Αν ένα μη ενεργό UID ζητήσει πρόσβαση από την κάμερα, το λογισμικό θα δημιουργήσει αμέσως σφάλμα, εφόσον το UID παραμείνει στο παρασκήνιο.

Η λειτουργία Doze του Android περιορίζει την πρόσβαση των εφαρμογών υποβάθρου σε υπηρεσίες CPU και δικτύου. Επίσης, το Android Oreo απαιτεί από τις εφαρμογές να εμφανίζουν μια ειδοποίηση όταν χρησιμοποιούν ενεργά την κάμερα. Ως εκ τούτου, ο περιορισμός της φωτογραφικής μηχανής του Android P αποτελεί περισσότερο επέκταση των υφιστάμενων μέτρων.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ένα ωραίο αποτρεπτικό εργαλείο από κακόβουλες εφαρμογές που καταγράφουν σιωπηλά βίντεο ή τραβούν φωτογραφίες χωρίς τη γνώση σας. Αυτό είναι ωραίο και για όσους αισθάνονται λίγο άβολα για την κάμερα μπροστά.

Ωστόσο, υπάρχουν εφαρμογές κατά των κλοπών των συσκευών, οι οποίες, κατόπιν αιτήματος, χρησιμοποιούν κρυφά τη μπροστινή κάμερα για να τραβήξουν φωτογραφίες ενός κλέφτη ή της γύρω περιοχής. Η λειτουργία θα έκανε τις εφαρμογές αυτές άχρηστες, εκτός αν η Google με κάποιον τρόπο κάνει μια εξαίρεση γι 'αυτούς.

Δεν πρόκειται για το πρώτο χαρακτηριστικό Android P που έχουμε ακούσει. Ανώνυμες πηγές έχουν διαρρεύσει ότι οι σχεδιαστές πίσω από το Android P σχεδιάζουν το Android για να δουλεύει με μια εγκοπή στο μπροστά μέρος παρόμοια με εκείνη στο iPhone X. Έχουν επίσης διαρρεύσει ότι ο Βοηθός Google θα είναι αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος χρήστη.



πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !