Online Screen Recorder

GP Μεξικό – Αγώνας – Νίκη Verstappen, 4o πρωτάθλημα για Hamilton!

0
O Max Verstappen κέρδισε τον αγώνα στο Μεξικό, πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη στην καριέρα του, η μεγάλη είδηση όμως είναι η εξασφάλιση του τέταρτου προσωπικού πρωταθλήματος οδηγών από τον Lewis Hamilton! Ο Βρετανός τερμάτισε όγδοος, ενώ ο Vettel τέταρτος, μετά από σύγκρουση μάλιστα μεταξύ των δύο στον πρώτο γύρο!

Στην εκκίνηση, ο Vettel έφυγε καλά, όμως ο Verstappen βρέθηκε δίπλα του στις στροφές 1 και 2 και δεν υποχώρησε, περνώντας τον Γερμανό. Την ευκαιρία πήγε να εκμεταλλευτεί και ο Hamilton, όμως ακούμπησε με τον Vettel με αποτέλεσμα σκασμένο πίσω δεξιά ελαστικό για τον Βρετανό και σπασμένη εμπρός πτέρυγα για τον Γερμανό, με τους δυο τους να μπαίνουν στα pits στο τέλος του πρώτου γύρου και να πέφτουν τελευταίοι.

Στην εξέλιξη της κούρσας, ο Verstappen είχε εύκολο έργο και απομακρύνθηκε από τον δεύτερο Bottas χωρίς να απειληθεί, με τους δυο τους να κάνουν μοναχικό αγώνα και να τερματίζουν στις θέσεις αυτές. H τρίτη θέση ανήκε αρχικά στον Ocon, όμως ο Raikkonen εκμεταλλεύτηκε τα pit-stops των δύο οδηγών της Force India και βρέθηκε στο βάθρο.

Ο Vettel ανέκαμψε και τερμάτισε τέταρτος κάνοντας πολλές εντυπωσιακές προσπεράσεις, ενώ ακολούθησαν οι Ocon, Stroll και Perez, κάνοντας τον τέλειο αγώνα για τους ίδιους. O Magnussen αντιστάθηκε στο τέλος στην πίεση του Hamilton – που δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό με τα μαλακά ελαστικά στην αρχή του αγώνα – και κράτησε την όγδοη θέση μπροστά από τον Βρετανό, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός μάλιστα έδωσε στους τελευταίους γύρους μια σπουδαία μάχη με τον Hamilton προσπαθώντας να κρατήσει τη θέση του, αλλά τελικά υπέκυψε.

Σημαντικές ήταν οι εγκαταλείψεις των Ricciardo και Hulkenberg, που έχασαν την ευκαιρία για έναν καλό τερματισμό στους βαθμούς.




 Με τη διαφορά μεταξύ Hamilton και Vettel στο πρωτάθλημα να είναι 56 βαθμοί ενώ απομένουν να μοιραστούν 50, ο Βρετανός κλείδωσε τον τίτλο και έγινε ο πιο επιτυχημένος Βρετανός πιλότος στην ιστορία της F1!


H κατάταξη:










πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !