Online Screen Recorder

Αναμένονται υψηλές τελικές ταχύτητες στη Monza

0
Οι τελικές ταχύτητες στο ιταλικό Grand Prix θα μπορούσαν να περάσουν τα 360χλμ/ω, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Lotus Nick Chester.

Οι κινητήριες μονάδες V6 turbo που χρησιμοποιούνται φέτος, μαζί με τις νέες αεροδυναμικές ρυθμίσεις, που τέθηκαν σε ισχύ ταυτόχρονα με την έναρξη της σεζόν, έχουν οδηγήσει στην αύξηση της τελικής ταχύτητας μέχρι στιγμής το 2014.

Καθώς η Monza είναι γενικά η ταχύτερη κούρσα του έτους, όπου η χαμηλή αεροδυναμική πίεση στα πακέτα είναι ο κανόνας, ο Chester πιστεύει ότι τα 360χλμ/ω θα ξεπεραστούν στις μεγάλες ευθείες της πίστας.

«Θα εξαρτηθεί από τα επίπεδα αεροδυναμικής πίεσης και αντίστασης που οι ομάδες θα τρέξουν, αλλά πιστεύω ότι θα είναι υψηλότερα από ό, τι πέρυσι,» είπε ο Chester.

«Θα μπορούσε να είναι δυνατό να επιτευχθούν 360χλμ/ω στην ευθεία, ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο έχει slipstream με DRS.»

Ακόμα κι αν οι ομάδες περάσουν τα 360χλμ/ω, το να περάσουν τα 372χλμ/ω του Juan Pablo Montoya στην ίδια πίστα στην V10 McLaren MP4/20 το 2005 φαίνεται απίθανο.

Παρ “όλα αυτά, ο Chester είναι ενδιαφέρεται να δει πόσο καλά οι οδηγοί χειρίζονται τα αυτοκίνητά τους στην Ιταλία με τα αυξημένα επίπεδα της ροπής αυτή τη σεζόν.

«Θα είναι λίγο δυσκολότερο να οδηγήσουν σε σχέση με τα αυτοκίνητα του προηγούμενου έτους που είναι λίγο ελαφρύτερα σε κάθετη δύναμη και με περισσότερη ροπή στις μηχανές turbo οπότε θεωρώ ότι η έξοδος από τα σικέιν μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη,» πρόσθεσε.

«Έχουμε δει σε όλα τα αυτοκίνητα φέτος πώς κινούνται κατά την επιτάχυνση από μια στροφή και στη Monza η οποία είναι μία πίστα που θα τρέξουν τα αυτοκίνητα στη πιο ολισθηρή τους διαμόρφωσή, θα δούμε μερικά ακροβατικά από τους οδηγούς καθώς διαχειρίζονται τα αυτοκίνητα σε ισχύ στα μέσα της στροφής και επίσης στις εξόδους.»

πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !