Online Screen Recorder

Ford: «Λουκέτο» σε 3 εργοστάσια και περικοπές 6.200 θέσεων εργασίας

0

Ford: «Λουκέτο» σε 3 εργοστάσια και περικοπές 6.200 θέσεων εργασίας

Τα σχέδιά της για κλείσιμο εργοστασίων και περικοπές θέσεων εργασίας στην Ευρώπη αποκάλυψε η Ford Motor, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε κερδοφόρα πορεία.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα περικοπής του κόστους περιλαμβάνει το κλείσιμο τριών εργοστασίων, την μετεγκατάσταση της παραγωγής ορισμένων βασικών προϊόντων, τη βελτίωση της αξιοποίησης των μονάδων και τη μείωση του εργατικού δυναμικού.
Η εταιρεία διευκρίνισε πως στην Ευρώπη υπάρχει πλεονάζουσα ικανότητα παραγωγής, που απορρέει από την πάνω από 20% πτώση στη ζήτηση οχημάτων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη από το 2007 έως σήμερα. Πρόσθεσε πως οι πωλήσεις νέων οχημάτων έφτασαν σε κοντά σε χαμηλό 20 ετών φέτος, και αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες ή και να υποχωρήσουν περαιτέρω τον επόμενο χρόνο.
Όσον αφορά τα εργοστάσια, το σχέδιο περιλαμβάνει το κλείσιμο δύο μονάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο χρόνο και συγκεκριμένα ένα εργοστάσιο στο Southampton και ένα στο Dagenham.
Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία ενός εργοστασίου στο Genk του Βελγίου έως το τέλος του 2014. Και τα τρία εργοστάσια απασχολούν περίπου 5.700 εργαζομένους.
Οι κινήσεις αυτές, οι οποίες ανακοινώθηκαν από την εταιρεία σήμερα Πέμπτη, συμπληρώνουν προηγούμενες ανακοινώσεις για περικοπές 500 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συνολικά, το πρόγραμμα θα επηρεάσει 6.200 θέσεις, δηλαδή το 13% του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού της Ford.
«Αναγνωρίζουμε την επίδραση των σχεδιαζόμενων προγραμμάτων μας στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους και θα συνεργαζόμαστε με όλους τους μετόχους μας κατά τη διάρκεια αυτής της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Alan Mulally.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !