Online Screen Recorder

Συλλήψεις bloggers και χρηστών του internet στην Κίνα!

Alberto Portokalis
0
Συλλήψεις bloggers και χρηστών του internet στην Κίνα!Η χώρα με τον μεγαλύτερο online πληθυσμό παγκοσμίως, η Κίνα, είναι γνωστό ότι έχει και την πιο οργανωμένη και αυστηρότερη λογοκρισία.
Πολλά από τα δυτικά sites είναι απαγορευμένα στη χώρα και έτσι οι χρήστες προσφεύγουν σε blogs και microblogs (τα λεγόμενα weibos, όπως το Twitter) για να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δημοσιεύουν ειδήσεις που τα ενημερωτικά μέσα δεν μεταδίδουν.
Οι αρχές λοιπόν προχώρησαν  σήμερα ένα βήμα παραπέρα τις προσπάθειές τους για έλεγχο του διαδικτύου αφού έκαναν συλλήψεις χρηστών του internet για δημοσίευση ψευδών (όπως ανακοινώθηκε επίσημα) ειδήσεων. Αρκετοί είναι οι χρήστες που ''ανεβάζουν'' ειδήσεις για κυβερνητικά σκάνδαλα και την διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης, και έτσι η αστυνομία πια θα αρχίσει να συλλαμβάνει ''όσους χρήστες δημοσιοποιούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες''.
Ήδη ένας νεαρός φοιτητής συνελήφθη γιατί δημοσίευσε ''ψεύτικες πληροφορίες'' για δολοφονίες σε μια επαρχία της Κίνας, ενώ έγινε γνωστό ότι οι αρχές αναζητούν άλλον ένα άνδρα για άγνωστο ακόμα λόγο. Η θέληση πάντως των αρχών να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο του ίντερνετ, μόνο ακίνδυνη δεν είναι και ήδη στη Δύση ακούγονται πολλές φωνές διαμαρτυρίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !