Online Screen Recorder

Πανω από 25.000 οι νεκροί στην Ιαπωνία.(video)

0
 Ο ισχυρός σεισμός και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου στην Ιαπωνία προκάλεσε πάνω από 25 χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της αστυνομίας. Στην αστυνομική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί 9.487 θάνατοι και υπάρχουν 15.617 αγνοούμενοι, μετά την βιβλική καταστροφή που έπληξε τη χώρα. Προστίθεται ότι σοβαρά τραυματίες είναι 2.755 πολίτες.




Την ίδια ώρα, οι άστεγοι αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, ενώ περισσότεροι από 387,000 άνθρωποι, μένουν ακόμα στα 2,200 καταφύγια που έστησαν οι ιαπωνικές αρχές μετά την καταστροφή.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερα από 25 τρισεκατομμύρια γιεν για να ανοικοδομηθούν οι περιοχές που έπληξε ο σεισμός.
Ραδιενέργεια στο νερό στο Τόκιο
Πανικό έχει σπείρει η ανακοίνωση των αρχών ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό της βρύσης στο Τόκιο και σε πέντε προάστια ξεπέρασαν τα επιτρεπτά για τα βρέφη.

Συγκέντρωση ιωδίου 210 μπεκερέλ ανά λίτρο ανιχνεύτηκε σε δείγμα τρεχούμενου νερού, ενώ το επιτρεπτό όριο που έχουν ορίσει οι ιαπωνικές αρχές είναι 100 μπεκερέλ για τα βρέφη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής κυβέρνησης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αποφάσισε την απαγόρευση της κατανάλωσης γάλακτος και πράσινων λαχανικών από περιφέρειες της Φουκουσίμα και του Ιμπαράκι, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας. O Kαν ζήτησε από τον κόσμο να μην καταναλώνει λαχανικά στα οποία ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια, ειδικά σπανάκι, μπρόκολα και λάχανα. Επίσης αποφάσισε να μην πωλούνται προς το παρόν πράσινα λαχανικά από την Φουκουσίμα, αλλά και μη επεξεργασμένο γάλα και ορισμένα λαχανικά από το Ιμπαράκι.

Έντονη είναι πάντως και η ανησυχία της Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας σοβαρή, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις.

Όπως ανέφερε, οι ιαπωνικές αρχές έκαναν γνωστό πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εργοστάσιο μειώνονται.
Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος εκπρόσωπος, ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια στα τρόφιμα που εισάγονται από την Ιαπωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !