Online Screen Recorder

Κράξιμο κι εκτός συνόρων.

0
 Ούτε εκτός συνόρων είναι τα πράγματα τόσο εύκολα πια για τον 79ο global thinker του Foreign Policy. Η χθεσινή διάλεξη για την οικονομία στο Πανεπιστήμιο Humboldt – προθέρμανση πριν τη σημερινή συνάντηση με τη Μέρκελ - είχε επεισοδιακή εξέλιξη καθώς διακόπηκε από έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες του Βερολίνου, τεντιμπόιδες και τεντιγκέρλισσες μάλλον θα ήτανε, που φωνάζανε το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό».




Ο Παπανδρέου διαλλακτικός και ήπιος όπως πάντα όταν βρίσκεται μπροστά από κάμερες, κάλεσε τους φοιτητές να ορίσουν ένα εκπρόσωπο για να μιλήσει στο βήμα. Πόση, μα πόση δημοκρατία!

Δεν έχει καταλάβει ότι η κατηγορία «ληστεύεις το λαό» δεν είναι απλή άποψη για συζήτηση που επιδέχεται αντίκρουση με αοριστολογίες του τύπου «σώζουμε τη χώρα» κάτι που άλλωστε καταρρέει με μια απλή παράθεση στοιχείων. Είναι μια βαριά κατηγορία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ο Β’ απτόητος συνέχισε το παραμύθι -που στα καθ΄ημάς ενίοτε γίνεται «κι εγώ θα διαδήλωνα εναντίον μου αν ήμουν στη θέση σας»- και τους ζητούσε να τον ακούσουν πρώτα (λες και θα είχε καμιά αποκαλυπτική επίδραση πα΄νω στους φοιτητές η ομιλία του – ίσα ίσα που θα τους εξόργιζε περισσότερο).

Αφού οι φοιτητές απομακρύνθηκαν από την αίθουσα συνέχισε λέγοντας πως « η δημοκρατία δεν είναι εύκολη» προσθέτοντας «Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών». Και συνέχισε:«Κανείς δεν είναι λέει ότι είναι εύκολη υπόθεση οι αλλαγές που κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι να το υποστούμε». Το ποιο; Το ξεφτιλίκι της κατακραυγης ακριβώς επειδή η αλλαγές δεν είναι υπόθεση της δημοκρατίας αλλά αυταρχικής επιβολής (σε πλήρη συννενόηση με τους διεθνείς τοκογλύφους);

Αν δε αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου σε αυτή τη χώρα, έλεγε όταν ήταν να πέσουν οι υπογραφές, «Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Δέκα μήνες μετά το βίαιο ξήλωμα κάθε δικαίου κοντεύει να οπλίσει με πέτρες χέρια απλών νοικοκυραίων...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !