Online Screen Recorder

Η αναδιάρθρωση έφερε κόντρα.

0

Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης με θέμα την οικονομία μπαίνουν κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους έαν και εφόσον συμφέρει την Ελλάδα.





Από τη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για κρυφή ατζέντα ή για ατόπημα που εκθέτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, θέτοντας θέμα αποπομπής του Θ.Πάγκαλου από την κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις του βλάπτουν την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του ο Θ.Πάγκαλος κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και συκοφαντίες ωστόσο -όπως λέει- επιχαίρει καθώς η Ν.Δ. φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει η χώρα να παραμείνει πιστή στα όσα προβλέπει το Μνημόνιο και να να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Η αρχή έγινε με τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:

"Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα. Αλλά η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε" αναφέρει στη συνέντευξη.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει σοβαρά προβλήματα με τους πιστωτές της χώρας και θα έχει τρομακτικές συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα στη χώρα, ενώ παράλληλα δηλώσεις όπως αυτές του Θ.Πάγκαλου δημιουργούν μείζον θέμα για τη σταθερότητα της οικονομίας και του ευρώ.

"Επομένως, συμπεραίνει ο Π.Παναγιωτόπουλος, είτε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας, όπως λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για όσους μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε στον Ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και τον σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου".

Συκοφαντίες και διαστρέβλωση

Διαστρέβλωση του δημόσιου διαλόγου και σενάρια καταστροφής καταλόγισαν με τη σειρά τους στη ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν, απαντώντας στον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Μάλιστα ο Θ.Πάγκαλος στη δήλωση του εκφράζει την χαρά του γιατί η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε, με αφορμή μια θεωρητική συζήτηση για τη σχέση μιας οποιασδήποτε χώρας με το χρέος που την βαρύνει, το σύνολο των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη πιστής εφαρμογής όλων των όρων του Μνημονίου, ώστε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση του μηχανισμού, που ο Πρωθυπουργός επέτυχε για τη χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών της χώρας, η μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

"Είναι προφανές, επισημαίνει, ότι η ΝΔ έχει φαντασιώσεις και διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες διαστροφής όλων όσων περιλαμβάνονται στο δημόσιο διάλογο.

"Αφού κατέστρεψε ως κυβέρνηση την οικονομία, προσπαθεί τώρα με τις συκοφαντίες, τις αφελείς διαβολές και το κουτσομπολιό να λοβοτομήσει το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας" καταλήγει στη δήλωση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τη ΝΔ ότι για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας, αναπτύσσει σενάρια συνωμοσίας διαστρεβλώνοντας συνειδητά τις δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !