Online Screen Recorder

O Mark Webber, αποφασιστικός και σίγουρος, ήταν ο κυρίαρχος στο βρετανικό grand prix

0
O Mark Webber, αποφασιστικός και σίγουρος, ήταν ο κυρίαρχος στο βρετανικό grand prix και δεν επέτρεψε στους ντόπιους Lewis Hamilton και Jenson Button να πανηγυρίσουν μια εντός έδρας νίκη. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull πέτυχε την τρίτη εφετινή νίκη του και ξαναμπήκε γερά στη μάχη στη μάχη του τίτλου.
Το λάθος του poleman Vettel, το ξεπέταγμα του Hamilton και η επαφή των δύο Ferrari μετέβαλαν τα δεδομένα από την εκκίνηση κιόλας. Την ίδια ώρα που ο Γερμανός της Red Bull και ο Felipe Massa κατέστρεφαν τον αγώνα τους, πέφτοντας εξ αρχής πολύ πίσω, λόγω προβλημάτων στα ελαστικά, ο πρωταθλητής του 2008 ανέβαινε στη δεύτερη θέση καταδιώκοντας τον πρωτοπόρο πλέον Mark Webber.

 Ο Αυστραλός πάντως διαχειρίστηκε άψογα την πίεση και αυξάνοντας σταδιακά το ρυθμό του και πετυχαίνοντας διαδοχικά τους ταχύτερους γύρους βρέθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τον Hamilton που πίεζε αλλά δεν μπορούσε να μειώσει τη διαφορά. Η κατάσταση μάλιστα δεν άλλαξε στην πρώτη δυάδα ούτε μετά την είσοδο των μονοθεσίων στα pits.

Εκείνος που αντίθετα ευνοήθηκε από τις συγκυρίες ήταν ο Jenson Button, ο οποίος αθόρυβα έφτασε μετά από τη δική του αλλαγή ελαστικών μέχρι την 4η θέση, διεκδικώντας βάθρο. Μεσολάβησε βέβαια η -πρώτη εφετινή- εγκατάλειψη του Robert Kubica, αλλά και η ποινή διέλευσης του Fernando Alonso από τα pits διότι προηγουμένως αν και είχε προσπεράσει παράνομα (έκοψε δρόμο) τον Πολωνό της Renault.
Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας λίγο μετά τα μισά (28ος γύρος) εξαιτίας θραυσμάτων στην πίστα εξανέμισε τις διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων, αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα. O Webber συνέχισε στον ίδιο ταχύ ρυθμό και ο Hamilton, αντιλαμβανόμενος την αδυναμία να τον φτάσει, επαναπαύτηκε στη δεύτερη θέση, χωρίς να απειλείται από τους Rosberg και Button που έδιναν τη δική τους μάχη.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Sebastian Vettel ήταν εκείνος που άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να κερδίσει έδαφος και να σώσει λίγο την παρτίδα. Με οδήγηση στα όρια και διαδοχικά προσπεράσματα, ένα εξ αυτών πάνω στον Michael Schumacher, κατόρθωσε να εισέλθει στη βαθμολογούμενη 10άδα και να τερματίσει εν τέλει στην 7η θέση, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Force India του Sutil στον τελευταίο γύρο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !