Online Screen Recorder

Σκληρά δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά η Αττική από τις πυρκαγιές.

0
Σκληρά δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά η Αττική από τις πυρκαγιές, με τα πύρινα μέτωπα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο Μικροχώρι Καλάμου, στο Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι και στο Λαύριο. Πυρκαγιές ξέσπασαν και εκτός Αττικής, όπως στη Δίρφυ Ευβοίας και στην Τραχύλλα Καλαμάτας.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στον Κάλαμο κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, 32 οχήματα και 14 υδροφόρες, έξι ομάδες πεζοπόρων καθώς και μία ομάδα εθελοντών. Στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130 μετέφερε 50 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Δευκαλίων», με συνέπεια τη διάθεση από το στρατό ξηράς, τεσσάρων ομάδων των 50 ανδρών αποτελούμενες από Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές, για να ενισχύσουν το μέτωπο κατά της πυρκαγιάς κατά του Καπανδριτίου. Παράλληλα ο στρατός ξηράς, έχει διαθέσει στην περιοχή Καπανδριτίου, τέσσερις υδροφόρες, έναν φορτωτή και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στην περιοχή του Μαραθώνα, εκκενώθηκε το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ έκλεισε η λεωφόρος Καπανδριτίου - Βαρνάβα.

Η ένταση των ανέμων και η έκταση της πυρκαγιάς, είχε σαν αποτέλεσμα πυκνό σύννεφο καπνού να είναι ορατό και να καλύψει μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε τρία μέτωπα, γεγονός που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η πυροσβεστική θα ερευνήσει για τα αίτια μόλις αντιμετωπιστεί οριστικά η πυρκαγιά, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από σπινθήρα, ενώ με μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για τουλάχιστον 6.000 καμμένα στρέμματα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !