Online Screen Recorder

Κουρέλι το μορατόριουμ από την Άγκυρα

0
Θερινό μορατόριουμ πτήσεων γιοκ. Η τουρκική πολεμική αεροπορία, αποφάσισε να πετάξει επισήμως στον κάλαθο των αχρήστων τη διμερή συμφωνία με την οποία η Αθήνα και η Άγκυρα αυτοδεσμεύονται ότι από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους θα απόσχουν από προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο.
Σήμερα, 7 Ιουλίου, οκτώ τουρκικά μαχητικά τύπου πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε μια επιχείρηση προσομοίωσης αεροπορικού βομβαρδισμού.

 Η υπέρπτηση καταγράφηκε στις 16.20 το μεσημέρι της Τετάρτης από σχηματισμό οκτώ τουρκικών μαχητικών (4 F-16 και 4 F-4 ).
Τα δύο F-16 και τα τέσσερα Φάντομ πετούσαν σε ύψος από 9.500 έως 11.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι, ενώ τα άλλα δύο F-16 πετούσαν σε ύψος 24.600 ποδών προσφέροντας αεροπορική κάλυψη.
Όλη η επιχείρηση των οκτώ τουρκικών μαχητικών διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά.
Τα οκτώ αεροσκάφη εισέβαλλαν στο FIR Αθηνών στις τέσσερις το μεσημέρι από την περιοχή βορείως της Σάμου στις 15:59 και βγήκαν από την ελληνική περιοχή πληροφοριών πτήσεων στις 16:21.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.
Συνολικά την Τετάρτη 16 τουρκικά αεροσκάφη σε δύο σχηματισμούς, οκτώ από τα οποία οπλισμένα, προέβησαν σε οκτώ παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !