Online Screen Recorder

Στον τελικό η Ισπανία 1-0 τη Γερμανία

0
Δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του EURO η Ισπανία θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια την Κυριακή με αντίπαλο την Ολλανδία, στο μεγάλο τελικό του 19ου Μουντιάλ. Ο Κάρλες Πουγιόλ στο 73ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το “χρυσό” γκολ των “φούριας ρόχας” απέναντι σε μια παθητική Γερμανία που θα παίξει το Σάββατο στον τελικό της παρηγοριάς κατά της Ουρουγουάης.

 Ο δεύτερος ημιτελικός στο Ντέρμπαν, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Κυριάρχησαν η τακτική, το πρέσινγκ και τα μαρκαρίσματα, χώροι και διάδρομοι ελεύθεροι δεν υπήρχαν, ιδίως για τους Γερμανούς. Η Ισπανία είχε κατοχή μπάλας, προσπάθησε να διασπάσει τη γερμανική άμυνα με πάσινγκ-γκέιμ, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει ιδίως από τον άξονα. Η Γερμανία στημένη με αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπάθησε να καταστρέψει το παιχνίδι των Ισπανών και να αναζητήσει το γκολ στην “κόντρα”. Γερμανικές αντεπιθέσεις ωστόσο δεν βγήκαν διότι αφενός εξουδετερώθηκαν μεσοεπιθετικοί της ομάδας του Λεβ (Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε) και αφετέρου ήταν υποδειγματικός ο τρόπος με τον οποίο αμύνονταν οι Ισπανοί και απομάκρυναν με σχετική άνεση τους λιγοστούς κινδύνους.

Στο δεύτερο ημίχρονο αύξησε την επιθετικότητα και πίεση η Ισπανία, με Τσάβι (MVP του ημιτελικού) και Ινιέστα να κυριαρχούν στο κέντρο και τη Γερμανία να συνεχίζει το συντηρητικό παίξιμο. Δυο φορές τουλάχιστον η Ισπανία άγγιξε την επιτυχία, στο 69' ο Κασίγιας είπε “όχι” στον Κρόος και στο 73' καρποφόρησε η ισπανική υπεροχή με την καρφωτή κεφαλιά του Πουγιόλ. Στο τελευταίο 20λεπτο οι Γερμανοί βγήκαν από την περιοχή τους πίεσαν για να ισοφαρίσουν αλλά με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και οργάνωση η ισπανική άμυνα κράτησε τη νίκη. Δυο φορές μάλιστα στις αντεπιθέσεις έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν το 2-0, με Πέδρο και Τόρες.

ΣΚΟΡΕΡ: 73' Πουγιόλ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
ΣΤΑΔΙΟ: Moses Mabhida
ΘΕΑΤΕΣ: 60.960

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ (52΄ Γιάνσεν), Τροχόφσκι (62΄ Κρόος), Κεντίρα (81΄ Γκόμεζ), Σβαϊνστάιγκερ, Ποντόλσκι, Οζίλ, Κλόζε.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (93΄ Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Πέδρο (86΄ Νταβίντ Σίλβα), Βίγια (81΄ Τόρες).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !