Online Screen Recorder

Παραιτήσεις,απολύσεις,αποζημιώσεις και ο Ανδρέας Λοβέρδος

0
 Να βάλει φρένο στο κύμα παραιτήσεων στο Δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας με νομοθετική ρύθμιση στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, η οποία θα επιτρέπει την ανάκληση της παραίτησης.

«Για όσους φοβήθηκαν τις φήμες και οδηγήθηκαν σε παραιτήσεις, με ρύθμιση στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπουμε την ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούν όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρώσει, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους με τους σημερινούς όρους», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου.

Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένει στα 65 χρόνια, ενώ για τον ΛΑΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η παρακράτηση θα ισχύσει για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

Στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνεται το όριο απολύσεων από 2% σε 4% μηνιαίως, ενώ το ύψος της αποζημίωσης, η μέθοδος και ο τρόπος καταβολής θα ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας, υπάρχει πρόβλεψη μαθητείας ενός έτους με μικρότερη αμοιβή που θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ, ενώ, σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο, δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς, όπως είπε, προστατεύονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !