Online Screen Recorder

Τα σχέδια για την είσοδο στο ευρώ χαλάει το «κρυφό έλλειμμα» της Βουλγαρίας

0
Στο 3,7% αντί για το δηλωμένο 1,7%,
Θα αργήσει να φτάσει το ευρώ στη Βουλγαρία.

Την είσοδό της στην Ευρωζώνη αναγκάζεται να αναβάλλει η Βουλγαρία μετά την διόρθωση του ελλείμματος της χώρας στο 3,7% από τη νέα κυβέρνηση την Παρασκευή -έναντι 1,7% που είχε δηλωθεί στις ευρωπαϊκές Αρχές.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ -νικητής των εκλογών του καλοκαιριού- ανέφερε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών είχε υπογράψει αρκετές συμφωνίες προμηθειών που δεν συμπεριλήφθηκαν στον υπολογισμό του ελλείμματος.
Η Σόφια «πείστηκε» ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να υποβάλει φέτος αίτηση για το ERM-2, τον «προθάλαμο» του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει την ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με το λεβ.
Την είδηση, πάντως, ακολούθησαν υποχωρήσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων των χωρών της κεντροανατολικής Ευρώπης (κυρίως του ρουμανικού).
Αν και οι εξελίξεις θυμίζουν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους την «ιστορία» με το ελληνικό έλλειμμα, σπεύδουν να επισημάνουν πως δύσκολα θα ξεσπάσει στη Βουλγαρία κρίση «ελληνικού τύπου»: Η αναλογία δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ κυμαίνεται, αναφέρει το Reuters, στο 16% ενώ τα κρατικά έξοδα φαίνονται σχετικά σταθερά.
Η είδηση όμως πλήττει την αξιοπιστία τόσο της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και των υπόλοιπων χωρών της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !