Online Screen Recorder

Σβήστε τα φώτα για μια «Ώρα της Γης»

0
Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30 μ.μ. , οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, την ώρα της Γης, ως μια συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης 2010.
H ιδέα για την "Ώρα της Γης" γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για 60 λεπτά. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος, σύμφωνα με τα στοιχεία της WWF Ελλάς.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα έσβησαν πέρυσι τα φώτα κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009.

Φέτος, μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 164 δήμοι και κοινότητες της χώρας, 140 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, 502 φορείς και επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη μεταξύ των χωρών που θα συμμετάσχουν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !