Online Screen Recorder

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Έβρος.

0
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, ο νομός Έβρου, με απόφαση του νομάρχη, Νίκου Ζαμπουνίδη, καθώς όλα τα ποτάμια στην περιοχή έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού. Τουλάχιστον 120 χιλιάδες στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ τουλάχιστον είκοσι οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους.Εκκενώθηκε το χωριό Πόρος του δήμου Φερών.
Έχουν εκκενωθεί είκοσι κατοικίες στα Λάβαρα του δήμου Ορφέα. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον οικισμό της Βύσσας, όπου γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν τα αναχώματα. Στον Εβρο βρίσκεται και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος χθες συμμετείχε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα. Η Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων στα Λάβαρα και στον οικισμό Πραγγίου, που κινδυνεύει να πλημμυρίσει, μετά από θραύση γειτονικού αναχώματος, στην περιοχή Ισαακίου Διδυμοτείχου.
Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι γέφυρες, απ' όπου περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τραγική είναι η κατάσταση στα Λάβαρα του Δήμου Ορφέα στο Νομό Έβρου, όπου πλημμυρίζουν σπίτια, ενώ τα νερά έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του οικισμού.
Ήδη εκκενώθηκαν πέντε κατοικίες από τις οποίες οι κάτοικοι πήραν και τις οικοσκευές τους. Άλλα δεκαπέντε άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Η στάθμη των νερών ανεβαίνει και εκτιμάται ότι και άλλοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το πρωί έγινε έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Ορφέα, παρουσία του επάρχου Β. Έβρου και με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής - Αστυνομίας - Στρατού και τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !