Online Screen Recorder

Αναβολή της δίκης του ζήτησε ο Κάρατζιτς .

0
Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε αναβολή της δίκης του, που ξεκινά εκ νέου την πρώτη Μαρτίου, για να προετοιμαστεί καλύτερα.
O πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, κατέθεσε σήμερα αίτηση ζητώντας να αναβληθεί η επανάληψη της δίκης του που έχει προβλεφθεί να αρχίσει την πρώτη Μαρτίου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
«Ο δρ. Κάρατζιτς ζητά από το αξιοσέβαστο δικαστήριο αναβολή της ημερομηνίας της πρώτης Μαρτίου για την επανάληψη της δίκης του», αναφέρει ο ίδιος στο αίτημά του.
«Τα δικαιώματά του για κατάλληλα μέσα και για επιλογή του δικηγόρου του δεν επιτεύχθηκαν με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η προετοιμασία του και η συμμετοχή του στη δίκη του», υπογραμμίζεται ακόμα στο αίτημα του κ. Κάρατζιτς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώ στη δίκη του υπερασπίζεται μόνος τον εαυτό του.
Ο ίδιος έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ενώπιον των δικαστών για δυσκολίες πρακτικής φύσης κατά την κράτησή του καθώς και για την ελάχιστη πρόσβαση σε τηλέφωνο που έχει μέσα στο κέντρο κράτησης του δικαστηρίου της Χάγης.
Η δίκη του άνοιξε στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και ο ίδιος τις τρεις πρώτες ημέρες δεν παρέστη με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του.
Στις 5 Νοεμβρίου του 2009 διορίστηκε από το ΔΠΔ ένας Βρετανός δικηγόρος, ο Ρίτσαρντ Χάρβεϊ που ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας στην περίπτωση που ο κ. Κάρατζιτς συνεχίσει να τηρεί την τακτική της απουσίας από την αίθουσα του δικαστηρίου για διάφορους λόγους.

www.kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !