Online Screen Recorder

Avatar και Hurt Locker οδηγούν την κούρσα των Oscar .

0
Η μεγαλύτερη box-office επιτυχία όλων των εποχών και μια μικρή ανεξάρτητη ταινία που απέφερε συνολικά περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια, δείχνουν να οδηγούν την κούρσα των φετινών 82ων βραβείων Όσκαρ, σύμφωνα με τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης.
Ο έντονος συναγωνισμός ανάμεσα στην ταινία "Avatar", την κινηματογραφική επιτυχία που πραγματεύεται τη σύγκρουση δύο πολιτισμών και την ταινία «The Hurt Locker," την ανεξάρτητη ταινία για μια μονάδα εξουδετέρωσης βομβών στο Ιράκ, αυξάνει την ένταση κατακόρυφα εξαιτίας των σκηνοθετών των δύο ταινιών -του James Cameron και της Kathryn Bigelow- οι οποίοι στο παρελθόν υπήρξαν παντρεμένοι μεταξύ τους.
 
Κάθε μια από τις δύο ταινίες κατάφερε να αποσπάσει εννέα υποψηφιότητες. Το "Inglourious Basterds
 " του Κουέντιν Ταραντίνο με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ακολουθεί την κούρσα των βραβείων με οκτώ υποψηφιότητες.
Συνολικά δέκα φίλμς προτάθηκαν για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας συμπεριλαμβανομένων των Avatar του Cameron, The Hurt Locker της Bigelow, Inglourious Basterds του Tarantino, η αθλητική ταινία The Blind Side, το επιστημονικής φαντασίας θρίλερ District 9, το βρετανικό An Education, η μαύρη κωμωδία A Serious Man, το αγαπημένο των κινηματογραφικών φεστιβάλ Precious, η κωμωδία κινουμένων σχεδίων της Disney και Pixar Up και το Up in the Air του George Clooney.
Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διπλασίασε για φέτος τον αριθμό των ταινιών που προτείνονται για το Oscar καλύτερης ταινίας, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την αγωνία και τα ποσοστά τηλεθέασης, που τα τελευταία έτη γνωρίζουν καθοδική πορεία.
Η απόφαση αποτελεί επιστροφή στον τρόπο με τον οποίο τα βραβεία απονέμονταν τις πρώτες δεκαετίες, όταν ο αριθμός των φιναλίστ ήταν τουλάχιστον 12.
Άλλωστε, μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας λειτουργεί συχνά ως μέσο μάρκετινγκ για την αύξηση των πωλήσεων των dvds και των ενοικιάσεων στα video clubs κυρίως για όσες ταινίες δεν προβάλλονται πλέον στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Πάντως, οι υποψηφιότητες καλύτερης ηθοποιίας ακολούθησαν το παράδειγμα των βραβείων «Screen Actors Guild» και «Χρυσές Σφαίρες» που προηγήθηκαν.
Συγκεκριμένα οι υποψηφιότητες για το Όσκαρ καλύτερου άνδρα ηθοποιού περιλαμβάνουν τον Jeff Bridges για το Crazy Heart, τον George Clooney για το Up in the Air, τον Colin Firth για το A Single Man, τον Morgan Freeman για το Invictus και τον Jeremy Renner για το The Hurt Locker.
Για το Όσκαρ καλύτερης γυναίκας ηθοποιού προτάθηκαν η Sandra Bullock για το The Blind Side, η Helen Mirren για το The Last Station, η Carey Mulligan για το An Education, η Gabourey Sidibe για το "Precious" και η Meryl Streep για το Julie & Julia.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα της Meryl Streep ήταν η 16η, δημιουργώντας νέο ρεκόρ, καθώς οι επόμενοι Katharine Hepburn και Jack Nicholson έχουν και οι δύο από 12.
Η 82η απονομή βραβείων Όσκαρ έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου στο Kodak Theatre του Hollywood.
The Hurt Locker - Trailer / Bande-Annonce #2 HD [VO]

Avatar Official Movie

Bande Annonce Inglourious Basterds teaser trailer HD

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !