Με τη McLaren να επιλέγει να συμπληρώσει κάποια χιλιόμετρα πριν από τις επίσημες χειμερινές δοκιμές που ξεκινούν αύριο, η ομάδα τράβηξε την προσοχή με ένα μονοθέσιο που φαίνεται να έχει σχεδιαστικές επιρροές από το μονοθέσιο της Red Bull για το 2022.
Το μονοθέσιο της McLaren για το 2023 έκανε το ντεμπούτο του στην πίστα του Bahrain δύο ημέρες πριν από τις επίσημες χειμερινές δοκιμές, με ένα μονοθέσιο που έμοιαζε να έχει μεγάλη ομοιότητα με την περσινή Red Bull.
Η MCL60 πραγματοποίησε μια πρώτη δοκιμή στην πίστα του Bahrain την Τρίτη, πριν από τις δοκιμές, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την ημέρα για το shakedown και την κινηματογράφηση.
Εκεί αποκαλύφθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της πραγματικής MCL60, η οποία είχε εκπληκτική ομοιότητα με το περσινό μονοθέσιο που κέρδισε το πρωτάθλημα, τη Red Bull RB18.
Πολλές οι ομοιότητες μεταξύ RB18 & MCL60!
Sidepods
Με τις τρεις “μεγάλες” ομάδες της Formula 1 (Red Bull, Ferrari και Mercedes) να αποκαλύπτουν όλες τα μονοθέσια παρουσίασης, που ήταν εξελίξεις των μονοθεσίων τους για το 2022, το άθλημα θα δει ακόμα μια ποικιλία σχεδιαστικών ιδεών και την φετινή σεζόν στην F1.
Ωστόσο, αρκετές ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω στο grid φαίνεται να έχουν ακολουθήσει κάποια από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που φέρουν την υπογραφή της Red Bull από το 2022.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός ενός sidepod που έχει κλίση προς τα κάτω, προς το πίσω μέρος του μονοθεσίου γίνεται όλο και πιο συχνός. Η McLaren έχει επιλέξει την ίδια διάταξη, αλλά μια σύγκριση δίπλα-δίπλα της φετινής McLaren και της περσινής Red Bull δείχνει πόσο παρόμοια είναι η γεωμετρία των sidepods.
Ίδια φιλοσοφία στον σχεδιασμό των sidepods.
Μπροστινή πτέρυγα
Υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή ομοιότητα στην περιοχή της μπροστινής πτέρυγας, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες. Το προφίλ της μπροστινής πτέρυγας της φετινής MCL60 μοιάζει πολύ με την RB18 του 2022, με εξαίρεση ίσως τις κάτω γωνίες των ακραίων πλακών, οι οποίες έχουν ελαφρώς λεπτότερο σημείο στήριξης σε σχέση με τη Red Bull.
Ομοιότητες υπάρχουν στην καμπυλότητα των στοιχείων της πτέρυγας, καθώς και στο σημείο τοποθέτησης στο άκρο του κώνου της μύτης.