Online Screen Recorder

GP Ισπανίας – Qualifying – 100 poles και ιστορία από τον Hamilton

0
Ακόμα ένα επίτευγμα από τον Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να πετυχαίνει την 100η του pole position σήμερα στο Montmelo, μπροστά από τους Verstappen και Bottas.

Μια συναρπαστική περίοδο κατατακτηρίων είδαμε σήμερα στη Βαρκελώνη, η οποία κρίθηκε στα εκατοστά ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Max Verstappen. Νικητής βγήκε ο πρώτος, καταφέρνοντας κάτι μοναδικό, καθώς έγινε ο πρώτος οδηγός που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό pole position.

Πίσω τους, μεγάλη μάχη υπήρξε ανάμεσα σε Ferrari, McLaren και Alpine, με τον Leclerc να κάνει τον καλύτερο χρόνο, εκκινώντας αύριο από την 4η θέση.

Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά όμως. Το πράσινο φως για το Q1 δόθηκε στις 16:10 Ώρα Ελλάδος, με την εμφάνισή τους στην πίστα να κάνουν πρώτα οι Williams και Haas.

Λίγο αργότερα, βγήκαν και οι περισσότεροι οδηγοί, με τις καλύτερες ομάδες να επιχειρούν να περάσουν στο Q2 με έναν μόλις καλό γύρο.

Πρώτο χρόνο στο σημείο αυτό έκανε ο Valtteri Bottas, με 1:18.005 και τη μέση γόμα. Πίσω του ήταν ο Verstappen για 85 χιλιοστά με τη μαλακή ωστόσο γόμα και τρίτος ο Carlos Sainz, δείχνοντας πως η πίστα της Βαρκελώνης ταιριάζει στο οδηγικό του στυλ.



Μετά τις πρώτες τους προσπάθειες, οι περισσότεροι οδηγοί άλλαξαν ελαστικά και ξαναβγήκαν για ακόμη μια προσπάθεια στην πίστα. Μετά και απ’ αυτές, εκτός Q2 έμειναν οι δύο Haas, ο Latifi, ο Raikkonen και ο Tsunoda. Έκπληξη προκάλεσε επίσης ο ταχύτερος γύρος του Lando Norris, ο οποίος έχοντας βρει πολλά μονοθέσια στην πρώτη του προσπάθεια βγήκε εκ νέου ώστε να εξασφαλίσει πως θα βρίσκεται στο Q2.

Μετά από λίγα λεπτά ξεκίνησε και το Q2, με την εμφάνισή τους να κάνουν αμέσως οι δύο Mercedes παραδόξως, με τους Hamilton και Bottas να φορούν τη μαλακή γόμα, τακτική που φάνηκε να ακολουθούν όλοι για τις πρώτες προσπάθειες στη διαδικασία.

Ταχύτατες έδειχναν οι δύο Mercedes, με τον Bottas εκ νέου να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Βρετανό teammate του. Λίγα δευτερόλεπτα όμως ήρθε να τους πάρει με μισό σχεδόν διαφορά τον ταχύτερο γύρο ο Max Verstappen, δείχνοντας πως η μάχη για την pole στο Q3 θα είναι αμφίρροπη και σκληρή.

Πιο πίσω τους, 4ο χρόνο είχε ο Lando Norris, με τις δύο Ferrari των Sainz και Leclerc στο 5-6. Στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονταν οι Ocon, Perez, Vettel, Giovinazzi και Russell, ο οποίος δεν είχε κάνει ακόμα τον γρήγορο γύρο του.

Με τις δεύτερες προσπάθειες του Q2, οι Ocon και Perez κατάφεραν να βελτιωθούν αρκετά ώστε να περάσουν, αφήνοντας έξω τους Stroll και Gasly.




Με την έναρξη του Q3, όλοι οι οδηγοί βγήκαν για να κάνουν τους πρώτους τους γύρους με τη μαλακή γόμα, καθώς ο άνεμος έδειχνε να αυξάνει την έντασή του, κάτι που ίσως έφερνε δυσκολίες στις δεύτερες προσπάθειες.

Οι πρώτες προσπάθειες έδωσαν σαν αποτέλεσμα την πρώτη τριάδα Hamilton-Verstappen-Bottas, με αρκετή διαφορά σε χρόνο από τους υπόλοιπους. Πίσω τους όμως γινόταν χαμός, με τη διαφορά από τον 4ο μέχρι τον 8ο να είναι 4 δέκατα.

Στις δεύτερες προσπάθειες όλα τα μονοθέσια βγήκαν μαζί στην πίστα, απόδειξη του πόσο σημαντική είναι η θέση που έχει ένα μονοθέσιο σε σχέση με τα άλλα για να πετύχει έναν καλό χρόνο.

Στις δεύτερες προσπάθειες όμως οι δεν υπήρξε κάποια βελτίωση μπροστά, με τον Hamilton να γράφει ιστορία και να είναι ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που πετυχαίνει τριψήφιο αριθμό pole position (100 με τη σημερινή). Εκπληκτικό χρόνο και 4η θέση από τον Charles Leclerc, ο οποίος δείχνει πως η Ferrari βελτιώνεται αρκετά φέτος.





Έτσι, ο αυριανός αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς προαλείφονται μεγάλες μάχες, τόσο στις πρώτες θέσεις όσο και για βαθμούς! Ο αγώνας στην πίστα της Βαρκελώνης ξεκινά στις 17:00 Ώρα Ελλάδος!

Ακολουθεί κατάταξη των οδηγών στις κατατακτήριες του Ισπανικού Grand Prix.







Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !