Online Screen Recorder

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids review

0
Το πρώτο μεγάλο DLC του Assassin’s Creed Valhalla βρίσκεται στα χέρια μας. Το Wrath of the Druids πραγματοποιεί ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στην μεσαιωνική Ιρλανδία του 9ου αιώνα. Το DLC πρακτικά αποτελεί μια μικρή προέκταση του παιχνιδιού με κάποιες διαφοροποιήσεις στο gameplay. Eίναι αντάξιο της ποιότητας του Valhalla ή αποτελεί ένα άνευρο ξεκίνημα για το DLC του τίτλου; Πάμε να το δούμε.

Το Wrath of the Druids χρονικά διαδραματίζεται παράλληλα με τα γεγονότα του Valhalla. Η εναρκτήρια αποστολή ενεργοποιείται στο 55 power. Αν διαθέτετε παραπάνω power, o αντίστοιχος μετρητής αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με το δικό σας επίπεδο power. Περνώντας απευθείας στα του σεναρίου, ο Eivor ενημερώνεται για την άφιξη ενός μυστηριώδη ταξιδιώτη στο Ravensthorpe. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωταγωνιστής γνωρίζεται με την Azar, μια Ιβοριανή έμπορο η οποία στάλθηκε στην Αγγλία από τον ξάδερφο του, τον Barid, τοπικού ηγεμόνα του Δουβλίνου της Ιρλανδίας. Ο Eivor, χαρούμενος που θα ξανασμίξει με τον Barid, ταξιδεύει στην ιρλανδική ενδοχώρα. Εκεί πληροφορείται για την προβληματική κατάσταση που ταλανίζει το ιρλανδικό βασίλειο: η σέχτα των δρυίδων του Danu (Children of Danu) προσπαθεί να ανατρέψει τον Flann Sinna, βασιλιά όλης της Ιρλανδίας! Άμεσα ο Eivor συμμαχεί με τον Barid και την Ciara, μια Κέλτισσα ραψωδό, με απώτερο σκοπό την εξάρθρωση της παγανιστικής σέχτας των δρυίδων.




Δρυίδες και λυκάνθρωποι.

Το DLC επικεντρώνεται και στο μυθολογικό υπόβαθρο των κέλτικων παγανιστικών δοξασιών και εθίμων. Μεταξύ άλλων, καλείστε να τα βάλετε με απόκρυφες σκοτεινές δυνάμεις των δρυίδων, μέχρι και λυκανθρώπους και δαιμονικές οντότητες! Γενικότερα, το σενάριο έχει τις στιγμές του, δηλαδή κορυφώσεις, ανατροπές, κάποια εντυπωσιακά boss fights, αλλά δεν συγκινεί ιδιαίτερα. Οι χαρακτήρες είναι μάλλον αδιάφοροι και άοσμοι. Επιπροσθέτως, δεν γίνεται καμία αναφορά σε present day, Isu, Hidden Ones κτλ. Εν κατακλείδι, περίμενα πολλά περισσότερα, μετά την mindfuck κατάληξη του Valhalla.

Το Wrath of the Druids ακολουθεί τη φόρμουλα του Valhalla. Καλείστε να διελευκάνετε δολοπλοκίες, να στήσετε συμμαχίες με τοπικούς ηγεμόνες και να ανακαλάβετε περιοχές στρατηγικής σημασίας. Η διάρκεια της βασικής ιστορίας κυμαίνεται γύρω στις 15 ώρες ένω το παράπλευρο περιεχόμενο μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για άλλο τόσο. Μιλώντας για νέες προσθήκες, οφείλω να σταθώ στον νέο χάρτη της Ιρλανδίας που περιστοιχίζεται από τέσσερις μεγάλες περιοχές, γεμάτες με πράγματα να κάνετε όπως υποαποστολές, viewpoints, mysteries, collectibles, wealth κτλ. Σχεδιαστικά, η Ιρλανδία παραπέμπει στην Αγγλία του Valhalla, με την μόνη διαφορά να έγκειται στα καταπράσινα και εύφορα εδάφη της.




Wild hunt.

Μία από τις προσθήκες του DLC είναι η ανάπτυξη του ιρλανδικού εμπορίου. Η πόλη του Δουβλίνου λειτουργεί υπό την έννοια ενός κεντρικού hub τύπου Ravensthorpe. Πραγματοποιώντας μια σειρά από ενέργειες όπως επιδρομές σε μοναστήρια και μικρές αποστολές που συλλέγετε από περιστερώνες, αυξάνετε τον βαθμό της εμπορικής επιρροής του. Οι αποστολές που λαμβάνετε από τους περιστερώνες θυμίζουν εποχές AC Brotherhood, καθώς σας καλούν να ξεπαστρέψετε εχθρικά camps με χρήση stealth (να μείνετε απαρατήρητος κτλ). Oι παραπάνω δραστηριότητες σας επιβραβεύουν με πρώτες ύλες, λάφυρα και προμήθειες τα οποία εξαργυρώνετε στην Azar για να αυξήσετε το level του Δουβλίνου όπως ακριβώς συνέβαινε στην περίπτωση του Ravensthorpe. Επίσης, διάσπαρτοι στην Ιρλανδία βρίσκονται εμπορικοί σταθμοί που πρέπει να επανακτήσετε από εχθρικά στρατεύματα. Αφού απελευθέρωσετε τους σταθμούς, εγκαθιδρύετε εκεί μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Τέλος, κύριο ζητούμενο για τον Eivor είναι ο αποδεκατισμός των Children of Danu. Μεταβαίνοντας στο αντίστοιχο μενού, παρατηρείτε τα σκιερά μέλη της αίρεσης που πρέπει να ξεσκεπάσετε και να εξολοθρεύσετε. Επίσης, για τους λάτρεις του RPG-customization, μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέες ικανότητες, εξοπλισμό κτλ.

Το Wrath of the Druids είναι ευκαιρία για επιστροφή στο αριστουργηματικό Assassin's Creed Valhalla. Διαθέτει σεβαστό αριθμό δραστηριοτήτων που μπορούν να σας κρατήσουν απασχολημένο για ώρες, όπως η εμπορική ανάπτυξη του Δουβλίνου και το ανθρωποκυνηγητό των Children of Danu. Επί της ουσίας, όμως, αφηγείται μια παράπλευρη ιστορία που μάλλον περνάει απαρατήρητη και ξεχνιέται γρήγορα. Περιμένουμε περισσότερα από το δεύτερο DLC του παιχνιδιού με την πολιορκία του Παρισιού. See ya there, Vikings!


  • Ο νέος χάρτης της Ιρλανδίας προσφέρεται για εξερεύνηση
  • Η κέλτικη μυθολογία είναι διάχυτη
  • Αρκετό περιεχόμενο
  • Αδιάφορη ιστορία
  • “Άχρωμοι” χαρακτήρες
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Ubisoft
ΕΚΔΟΣΗ:Ubisoft



Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !