Online Screen Recorder

GP Ισπανίας – Qualifying – Σε δικό του ρυθμό ο Bottas

0
Ο Φινλανδός της  Mercedes, Valtteri Bottas, ήταν σε δικό του ρυθμό και πήρε την πρώτη θέση της εκκίνησης με ρεκόρ γύρου στο 1:15.406 και διαφορά περίπου 6 δεκάτων από τον δεύτερο Hamilton. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Vettel για την Ferrari.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη pole position για τον Bottas, ο οποίος ελπίζει με νίκη αύριο να διευρύνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα. Ο Φινλανδός μετά το τέλος των κατατακτηρίων δήλωσε:

«Γινόταν όλο και καλύτερο και πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Νιώθω ολοένα και καλύτερα στο μονοθέσιο!»

Q1

Ο κατατακτήριες ξεκίνησαν με τις Ferrari να είναι οι πρώτες από τις κορυφαίες ομάδες που σημείωσαν γρήγορους γύρους, την στιγμή που ο Hulkenberg είχε μια έξοδο στην στροφή 4, κάτι που οδήγησε στην απώλεια της εμπρός αεροτομής του.

Στα μισά περίπου της περιόδου έκαναν την εμφάνισή τους και οι υπόλοιποι γρήγοροι συνδυασμοί και αμέσως οι Mercedes και ο Verstappen πέρασαν μπροστά από τα ιταλικά μονοθέσια.

Οι Haas και Toro Rosso επιβεβαίωσαν την καλή τους εικόνα και έκαναν χρόνους εντός δεκάδας, ενώ οι McLaren έκαναν πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους στα τελευταία λεπτά.

Οι Alfa Romeo, Renault και Racing Point έδωσαν την μάχη τους για την 15άδα και τελικά είδαν από ένα μονοθέσιο τους να μένει εκτός, καθώς από την συνέχεια (εκτός των δύο Williams) αποκλείστηκαν οι Hulkenberg, Stroll και Giovinazzi.

Q2

Στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων, οι Mercedes άνοιξαν τον χορό και ο Hamilton βελτίωσε το ρεκόρ πίστας στην πρώτη του προσπάθεια με τον Bottas να ακολουθεί.

Στα μισά της περιόδου και ενώ όλοι έκαναν την πρώτη τους προσπάθεια, οι Haas συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις – μάλιστα ο Grosjean βρέθηκε μπροστά από τον Leclerc που είχε μια μικρή έξοδο στον γύρο του – και τους Sainz, Ricciardo να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Στα τελευταία δύο λεπτά, εκτός των Vettel και Verstappen, όλοι οι οδηγοί βγήκαν για γρήγορους γύρους και ο Bottas βελτίωσε κι άλλο το ρεκόρ γύρου. Η μάχη του midfield άναψε με συνεχόμενους γρήγορους γύρους από τους υποψήφιους για την δεκάδα οδηγούς και τελικά πέρα από τις  Haas ο Ricciardo και ο Kvyat κατάφεραν να μπουν στο Q3.

Έτσι, οι Sainz (με λάθος στον γρήγορο γύρο του στο τέλος), Norris, Raikkonen, Albon και Perez αποκλείστηκαν από την συνέχεια.

Q3

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε πρώτος την προσπάθεια του, αλλά ο team mate του Valtteri Bottas σημείωσε έναν απίστευτο γύρο, 6 δέκατα μπροστά. Ο Vettel ακολούθησε τις Mercedes και βρέθηκε μπροστά από τις Red Bull, ενώ ο Leclerc άργησε να βγει από τα pits και όταν το έκανε ο γύρος του ήταν αρκετά αργότερος του team mate του στην 5η θέση. Οι δύο Haas προπορεύτηκαν των υπολοίπων με Kvyat και Ricciardo να είναι πάνω από 2 δευτερόλεπτα πίσω.


Στα τελευταία λεπτά η μάχη κορυφώθηκε, με τον χρόνο του Bottas όμως να είναι αξεπέραστος και τελικά να καταλαμβάνει την pole position, την τρίτη συνεχόμενη, μπροστά από τον Hamilton και τον Vettel.

O Verstappen μπήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari, και τον Gasly να είναι ο τελευταίος των έξι πρώτων. Οι δύο Haas θα είναι στην 4η σειρά της εκκίνησης με τον Grosjean μπροστά από τον Magnussen και τους Kvyat και Ricciardo να κλείνουν την δεκάδα.

Εν αναμονή της εκκίνησης πλέον, αύριο στις 16:10.







Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !