Online Screen Recorder

MotoGP – GP Κατάρ Κατατακτήριες – Στην pole ο Vinales, πολλές εκπλήξεις στην κατάταξη!

0
O Maverick Vinales ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, παίρνοντας την πρώτη pole position της χρονιάς, δείχνοντας ότι ο ρυθμός που είχε στις χειμερινές δοκιμές δεν ήταν τυχαίος! Πολλές εκπλήξεις στη δεκάδα, ενώ Rossi και Lorenzo απογοήτευσαν!

O Vinales είχε από την αρχή του Q2 τον πρώτο λόγο, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση, με 1:53.844. Πίσω από τον Ισπανό, εντυπωσιακή ήταν η επίδοση των Nakagami και Quartararo, που συμπλήρωναν την τριάδα μετά τους πρώτους γύρους, αν και 4 δέκατα πίσω από τον αναβάτη της Yamaha.

Στη συνέχεια, ο Vinales βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον χρόνο του, με το 1:53.546 να είναι αρκετό για να του χαρίσει τη δεύτερη προσωπική pole position στο Κατάρ! Πίσω του, ικανοί να του στερήσουν την πρωτιά έδειξαν οι Miller, Dovizioso και Marquez – με τον πρώτο να καταλήγει τελικά τέταρτος (και με πτώση), ενώ οι Dovzioso και Marquez συμπλήρωσαν την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο πρωταθλητής ανέβηκε στην κατάταξη με τον χρόνο του να σημειώνεται με το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Πάντως, τις εντυπώσεις στις κατατακτήριες έκλεψε σίγουρα ο Fabio Quartararo, όντας ο κορυφαίος rookie στην πέμπτη θέση, ακριβώς τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον Vinales, επιβεβαιώνοντας τον εξαιρετικό ρυθμό που έδειξε το τελευταίο διάστημα! Έκτος βρέθηκε ο Cal Crutchlow για την LCR – που προκρίθηκε ως πρώτος από το Q1 –  ενώ έβδομος ήταν ο Danilo Petrucci στο επίσημο ντεμπούτο του για την Ducati.

Ο Franco Morbidelli ήταν όγδοος με τη δεύτερη Petronas SRT Yamaha, μπροστά από τον Nakagami, ο οποίος πέρασε από το Q1 – ενώ τη δωδεκάδα έκλεισαν οι δύο Suzuki των Alex Rins και Joan Mir, και ο Aleix Espargaro της Aprilia.

Πιο πίσω, μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo, οι οποίοι έμειναν εκτός μάχης του Q2, καθώς οι χρόνοι τους στην πρώτη περίοδο της διαδικασίας ήταν απογοητευτικοί. Ο «γιατρός» δεν έδειξε σε κανένα σημείο να έχει την ταχύτητα για να προκριθεί στο Q2, και θα εκκινήσει έτσι 14ος, ενώ ο Jorge Lorenzo έδειξε πιο γρήγορος, κρατώντας για αρκετή ώρα την προνομιούχα δεύτερη θέση της περιόδου, όμως μία πτώση στο τέλος τον έριξε στην 15η θέση.

Πολύ πίσω βρέθηκαν και οι 4 μοτοσικλέτες της ΚΤΜ, με τον Zarco ιδιαίτερα να δείχνει να μην έχει εγκλιματιστεί με την RC16, ενώ τελευταίος στην κατάταξη βρέθηκε ο Bradley Smith, ο οποίος συμμετέχει ως wildcard με την ομάδα της Aprilia.








Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !