Online Screen Recorder

Η Intel ανακοινώνει νέο 5G μόντεμ – Διαθέσιμο σε συσκευές από το 2020

0
Η Intel προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου της 5G μόντεμ, Intel XMM 8160, το οποίο θα υποστηρίζει τα μελλοντικά δίκτυα 5G αλλά και τα παλαιότερα 2G, 3G και 4G.

Το νέο Intel XMM 8160 θα υποστηρίζει συχνότητες από τα 600MHz έως και τα 6GHz, δηλαδή θα είναι έως και τρεις φορές ταχύτερο από τα σημερινά LTE μόντεμ της εταιρείας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το μόντεμ έχει σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζεται με κάθε είδους συσκευή, από smartphones έως laptops, desktops και hotspots.

Η Intel έκανε γνωστό ότι οι παραδόσεις του XMM 8160 θα ξεκινήσουν στους κατασκευαστές από το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ οι πρώτες εμπορικά διαθέσιμες συσκευές με ενσωματωμένο το νέο μόντεμ θα κάνουν την εμφάνισή τους από το πρώτο μισό του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel με την συγκεκριμένη ανακοίνωση έκλεισε τον κύκλο που είχαν ανοίξει οι υπόλοιποι κατασκευαστές το προηγούμενο διάστημα. Η Samsung είχε παρουσιάσει το Exynos Modem 5100 5G τον περασμένο Αύγουστο ενώ η Qualcomm είχε ανακοινώσει ήδη από τον Φεβρουάριο ότι συνεργάζεται με 19 ακόμη κατασκευαστές για την ενσωμάτωση σε συσκευές του νέου Snapdragon X50.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει επίσης το γεγονός ότι η Apple έπαψε να χρησιμοποιεί μόντεμ της Qualcomm στρεφόμενη φέτος στην Intel για την προμήθεια του σχετικού υλικού. Παραμένει άγνωστο αν η Apple θα προτιμήσει την Intel και το 2019 αλλά έχουν διαρρεύσει τα σχέδια για απομάκρυνση και από την Intel το 2020.


Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !