Online Screen Recorder

Murderous Pursuits Review

0
Το 2006, η σκωτσέζικη Outerlight κυκλοφόρησε το The Ship, ένα πρωτότυπο και καρτουνίστικο παιχνίδι πρώτου προσώπου, όπου ο παίκτης κυνηγούσε καθορισμένα θύματα, ενώ ήταν ταυτόχρονα θύμα και ο ίδιος, επάνω σε ένα πλοίο την εποχή του 1920. Μετά το κλείσιμο της εταιρείας, η επίσης σκωτσέζικη Blazing Griffin απέκτησε τα δικαιώματα του παιχνιδιού και κυκλοφόρησε μια ανανεωμένη έκδοσή του. Μερικά χρόνια αργότερα, η Blazing Griffin επιστρέφει με το Murderous Pursuits, ένα παρόμοιο multiplayer παιχνίδι κυνηγητού τρίτου προσώπου.

Βρίσκεστε στη Βικτωριανή εποχή, ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο επάνω στο αερόπλοιο H.M.C.S. Britannic. Εκεί, ο μυστήριος μασκοφόρος Mr X σας ζητάει να πάρετε μέρος σε ένα παιχνίδι γάτας - ποντικιού, όπου πρέπει να σκοτώσετε όλους τους άλλους παίκτες ώστε να στεφθείτε νικητής. Πέρα από την απαραίτητη βασική περιγραφή της υπόθεσης, ο Mr X δεν κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι και απλά αναφέρεται για να καλύψει με συνοπτικές διαδικασίες οποιεσδήποτε απορίες του στιλ “τι κάνω εγώ εδώ πέρα;”.

Στο Murderous Pursuits παίρνετε μέρος σε multiplayer deathmatch οκτώ παικτών, όπου νικάτε μέσα από προσεκτικές κινήσεις και μελέτη των αντιπάλων σας στο χώρο. Κάθε φορά σας ανατίθεται ένα τυχαίο θύμα για να δολοφονήσετε, είτε πρόκειται για άλλον παίχτη είτε για έναν από τους δεκάδες ΑΙ χαρακτήρες που κυκλοφορούν στο αερόπλοιο. Δεν γνωρίζετε ούτε το πρόσωπό του ούτε το γιατί έχει επιλεχθεί ως θύμα. Το μοναδικό στοιχείο που έχετε είναι μια μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης, που πρασινίζει όλο και πιο έντονα όσο πλησιάζετε το θύμα σας, δίνοντάς σας παράλληλα πληροφορίες για το εάν βρίσκεται στον ίδιο όροφο με εσάς ή όχι.




Κοίτα λίγο προς τα κει…

Παρόλο που παραξενεύει αρχικά, το σύστημα ζεστό - κρύο είναι αρκετά διασκεδαστικό και ιδανικό αν ψάχνετε ένα απλό και γρήγορο multiplayer παιχνίδι δράσης με στοιχεία stealth. Ωστόσο, αν αναμένετε κάτι παραπάνω, όπως λεπτομέρειες γύρω από το θύμα σας, κάποια φωτογραφία του ή ιστορικό τότε δεν πρόκειται να το βρείτε, αφού αυτά απουσιάζουν. Όταν βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από το θύμα πρέπει να μαντέψετε σωστά το εάν όντως είναι αυτό ή όχι, κρίνοντας από τις κινήσεις του στο χώρο. Αν απομακρυνθεί τρέχοντας, κάτι που κάνουν μόνο οι πραγματικοί παίχτες και όχι οι ΑΙ χαρακτήρες, τότε έχετε βρει είτε το θύμα σας είτε κάποιον άλλο κυνηγό που μπορείτε να σκοτώσετε με ένα κλικ. Αν μείνει μόνος μαζί σας με την πράσινη μπάρα να εξασθενεί τότε είναι ένας λάθος στόχος που για καλή σας τύχη δεν σκοτώσατε. Αν, όμως, έχετε κάνει σωστή επιλογή αλλά βιαστείτε να σκοτώσετε το θύμα μπροστά σε μάρτυρες ή φρουρούς, τότε οι κόποι σας πηγαίνουν χαμένοι, με τους βαθμούς σας να μειώνονται στην πρώτη περίπτωση και να ακυρώνονται στη δεύτερη.

Ένας τρόπος για να καμουφλαριστείτε μέσα στο περιβάλλον είναι να σταθείτε μέσα στις λεγόμενες βινιέτες, οι οποίες είναι συγκεκριμένες θέσεις σε κάθε πίστα, μαρκαρισμένες με διακεκομμένες γραμμές και λειτουργούν ως καταφύγιο από τους φρουρούς και ως ένα πολύ καλό μέρος για παρακολούθηση. Μπαίνοντας σε μια βινιέτα μιλάτε με ΑΙ χαρακτήρες, στέκεστε ακίνητοι μοιάζοντας με ΑΙ ή χορεύετε, μπερδεύοντας τους άλλους παίκτες ως προς το αν είστε εσείς το θύμα που ψάχνουν ή όχι. Όσο στέκεστε έξω από τις βινιέτες και όταν τρέχετε ο δείκτης αποκάλυψής σας ανεβαίνει και γίνεστε εύκολο θύμα για τους άλλους κυνηγούς. Ο Mr X σας ανταμείβει με περισσότερους βαθμούς για κάθε δολοφονία που πραγματοποιείτε με συγκεκριμένο όπλο. Σκοτώνοντας κάποιον με μαχαίρι δεν εισπράττετε τους ίδιους βαθμούς με την περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το ρόπαλο από το διπλανό δωμάτιο. Κάθε φορά που αλλάζετε όπλο αποκτάτε περισσότερους βαθμούς, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να εξερευνήσετε την πίστα.




Πού είναι εκείνο το Bloody Mary που παρήγγειλα...

Εκτός από τα όπλα, ικανότητες όπως η μεταμφίεση ως άλλος χαρακτήρας ώστε να περνάτε απαρατήρητος ή η άμεση εμφάνιση θυμάτων και κυνηγών στο δωμάτιο προσφέρουν μια στοιχειώδη ποικιλία στο παιχνίδι, αν και είναι αρκετά λίγες σε αριθμό για να κρατήσουν το ενδιαφέρον για πολύ. Δεδομένου ότι δεν αναβαθμίζονται ούτε τα όπλα ούτε οι ικανότητες, όπως και το ότι οι ικανότητες αυτές δεν είναι ξεχωριστές για κάθε χαρακτήρα αλλά επιλέγονται από τον παίκτη στην αρχή του κάθε ματς, δεν αργεί να φτάσει η στιγμή που κάθε αναμέτρηση αρχίζει να μοιάζει με την προηγούμενη. Μετά από λίγες ώρες παιχνιδιού η ασταμάτητη αναζήτηση θυμάτων επαναλαμβάνεται στα δωμάτια του αερόπλοιου, με μοναδική πρόοδο τη συλλογή XP που οδηγεί μόνο στο ξεκλείδωμα skins για έναν από τους οκτώ διαθέσιμους ήρωες.

Υπάρχει και single-player mode που χρησιμεύει περισσότερο για την εφαρμογή του tutorial, με στόχο να βελτιωθείτε μέσα από εξάσκηση. Δυστυχώς, δεδομένου του λίγου κόσμου που έχει το παιχνίδι, οι αντίπαλοί σας συχνά είναι ΑΙ χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να ανταμείβεστε με XP multiplayer παιχνιδιού εναντίον single-player αντιπάλων. Σπάνια παίρνετε μέρος σε ματς όπου οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι πραγματικοί παίκτες κι έτσι χάνεται το νόημα της παρακολούθησης των αντιπάλων για ανθρώπινα ή βιαστικά λάθη. Παρότι σας δίνεται η επιλογή δημιουργίας private lobby για να παίξετε με φίλους, ο λίγος κόσμος είναι μεγάλο πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή.




Πόσες φορές θα στο πω; Δεν σκοτώνουμε στην κουζίνα!

Τα περιβάλλοντα είναι ευχάριστα και καλοσχεδιασμένα, αν και όλη η δράση λαμβάνει χώρα στους κλειστούς χώρους ενός αερόπλοιου. Λεπτομέρειες όπως φρουτιέρες επάνω στα τραπέζια, τα πλακάκια στους τοίχους και η διακόσμηση της εποχής του 1920 προσδίδουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Οι χαρακτήρες θυμίζουν αχνά κάτι από Fable, με τα πρόσωπα και το βάδισμά τους να βρίσκονται μεταξύ ρεαλισμού και καρτούν. Ο ηχητικός τομέας κυμαίνεται σε μινιμαλιστικά επίπεδα, με την μουσική να είναι αρκετά ήρεμη και ευχάριστη, χωρίς να παραπέμπει σε παιχνίδι όπου είστε δολοφόνος.

Απλό αλλά διασκεδαστικό, το Murderous Pursuits προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία online κυνηγητού μεταξύ θυμάτων και δολοφόνων, θυμίζοντας το multiplayer των παλιών Assassin's Creed. Απευθύνεται σε όσους ψάχνουν κάτι ανταγωνιστικό στον τομέα του stealth, μακριά από πυροβολισμούς και υψηλή αδρεναλίνη. Εντούτοις, υπάρχει χώρος για βελτιώσεις και σημαντικές προσθήκες στο περιεχόμενό του, καθώς και ανάγκη για περισσότερο κόσμο ώστε να γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό.



  • Απλή, διασκεδαστική online stealth δράση
  • Η αναζήτηση των θυμάτων έχει ενδιαφέρον
  • Καλοσχεδιασμένα γραφικά
  • Επαναλαμβανόμενο
  • Λίγες ικανότητες
  • Ακριβό για ότι προσφέρει
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Blazing Griffin
ΕΚΔΟΣΗ:Blazing Griffin
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Multiplayer stealth
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.blazinggriffin.com/game/murderous-pursuits/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:26/4/2018



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !