Online Screen Recorder

Πάμε σινεμά; Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (9/11 – 15/11)

0
Κινηματογραφική εβδομάδα με μυστήριο με το "Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές" της Αγκάθα Κρίστι να κάνει πρεμιέρα απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα αλλά και με ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ από την Τουρκία για τις γάτες της Πόλης που έχει λατρευτεί σε όλο τον κόσμο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Πέννυ Κοτινά



ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ

Πρωτότυπος τίτλος: MURDER ON THE ORIENT EXPRESS





Είδος ταινίας: Μυστηρίου Διάρκεια: 114'

Παραγωγή:Μάλτα - ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Πρωταγωνιστούν: Κένεθ Μπράνα, Ολίβια Κόλμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλεμ Νταφόε, Τζόνι Ντεπ, Τζούντι Ντεντς


Υπόθεση:

Ο διάσημος Βέλγος ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Orient Express, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά στα μισά της διαδρομής Κωνσταντινούπολης-Παρισιού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ράτσετ, ένας από τους επιβάτες του τρένου και ήδη ύποπτος για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Εγκλωβισμένοι στα χιόνια και μακριά από την αστυνομία, ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι αλλά όλοι έχουν ένα καλό άλλοθι. Τελικά θα βρεθεί η λύση του μυστηρίου;







ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΞ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΓΚΕΛΣ

Πρωτότυπος τίτλος: LE JEUNE KARL MARX / THE YOUNG KARL MARX


Είδος ταινίας: Εποχής Διάρκεια: 118'

Παραγωγή:Γερμανία - Γαλλία - Βέλγιο Σκηνοθεσία:Ραούλ Πεκ

Πρωταγωνιστούν: Αουγκούστ Ντιλ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς, Ολιβιέ Γκουρμέ, Χάνα Στιλ, Αλεξάντερ Σιρ, Μαρί Μάινζενμπαχ





Υπόθεση:

Εξόριστος στο Παρίσι του 1844 μαζί με τη σύζυγό του Τζένι, ο 26χρονος Καρλ Μαρξ συναντά τον γιο εργοστασιάρχη Φρίντριχ Ένγκελς. Είναι η αρχή μιας επαναστατικής φιλίας που θα οδηγήσει, ύστερα από τέσσερα χρόνια, στη συγγραφή του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου". Το παράδοξο δύο διανοούμενων που είχαν γεννηθεί σε περιβάλλον οικονομικής άνεσης αλλά αφιέρωσαν τη ζωή και τη σκέψη τους στην απελευθέρωση του προλεταριάτου από τα ταξικά του δεσμά εξελίσσεται στην εξιστόρηση μιας φιλίας και στη γέννηση ιδεών, οι οποίες κατέληξαν να ανατρέψουν μοναρχίες και να εγκαταστήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων.







JIGSAW

Πρωτότυπος τίτλος: JIGSAW








Είδος ταινίας: Τρόμου Διάρκεια: 92'

Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Μάικλ Σπίεριγκ, Πίτερ Σπίεριγκ

Πρωταγωνιστούν: Ματ Πάσμορ, Τομπάιν Μπελ, Χάνα Εμιλι Αντερσον, Κλε Μπένετ


Υπόθεση:


Μετά από μια σειρά φόνων που φέρουν τη σφραγίδα του δολοφόνου Τζίγκσο, η αστυνομία αρχίζει να κυνηγάει το φάντασμα ενός άνδρα, νεκρού για πάνω από μια δεκαετία, εμπλεκόμενοι σε ένα νέο παιχνίδι που είναι μόνο στην αρχή. Έχει επιστρέψει ο Τζον Κράμερ από τους νεκρούς για να θυμίσει στον κόσμο πως πρέπει να είναι ευγνώμονες για το δώρο της ζωής; Ή είναι μια παγίδα που έχει στήσει ένας άλλος δολοφόνος με τη δική του ατζέντα;







ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Πρωτότυπος τίτλος: KEDI / NINE LIVES: CATS IN INSTABUL





Είδος ταινίας: Ντοκιμαντέρ Διάρκεια: 79'

Παραγωγή: Τουρκία - ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Σεϊντά Τορούν


Υπόθεση:

Η ταινία που εντυπωσιάζει όπου κι αν προβάλλεται, ακολουθεί 7 διαφορετικούς γατο-χαρακτήρες στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Μέσα από τις ιστορίες αυτών των εντελώς διαφορετικών 7 γάτο-προσωπικοτήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους, «Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης» σκιαγραφούν ένα κοντινό, γεμάτο ζεστασιά πορτραίτο της Πόλης μέσα από ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ.





ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πρωτότυπος τίτλος: HAPPY FAMILY





Είδος ταινίας: Animation Διάρκεια: 96'

Παραγωγή: Βρετανία - Γερμανία Σκηνοθεσία: Χόλγκερ Τάπε

Με τις φωνές των: Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, Κατερίνας Γκίργκις, Στεφανίας Φιλιάδη, Νικόλα Κατσάτσου, Κωνσταντίνου Κακανά, Γιάννη Υφαντή


Υπόθεση:

Η οικογένεια των Γουίσμποουν βρίσκεται σε κρίση. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φέι, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bullying στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.







MIMOSAS

Πρωτότυπος τίτλος: MIMOSAS







Είδος ταινίας: Κοινωνική Διάρκεια: 96'

Παραγωγή: Ισπανία - Μαρόκο - Γαλλία - Ρουμανία - Κατάρ Σκηνοθεσία: Όλιβερ Λάσε

Πρωταγωνιστούν: Αχμέντ Χαμούντ, Σακίμπ Μπεν Ομάρ, Σαΐντ Αγκλί, Ικράμ Ανζουλί


Υπόθεση:

Ένα καραβάνι συνοδεύει έναν ετοιμοθάνατο Σεΐχη, διασχίζοντας την οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο. Η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί με τους αγαπημένους του. Αλλά ο θάνατος δεν περιμένει. Οι άνθρωποι του καραβανιού, που φοβούνται το πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, αρνούνται να συνοδεύσουν τον νεκρό. Ο Άχμεντ και ο Σαΐντ, δύο κλέφτες που ταξιδεύουν με το καραβάνι, προσποιούνται πως ξέρουν το δρόμο και υπόσχονται να εκπληρώσουν την επιθυμία του αποθανόντα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένας άνδρας με το όνομα Σακίμπ είναι ο επίλεκτος που θα ταξιδέψει στα βουνά με μια αποστολή: να βοηθήσει αυτό το αυτοσχέδιο καραβάνι.







Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !