Online Screen Recorder

MotoGP – GP Ιαπωνίας Αγώνας – Νίκη για Dovi, εκπληκτική μάχη με τον Marquez!

0
Ο Andrea Dovizioso πήρε τη νίκη στο βρεγμένο Motegi, με τον αναβάτη της Ducati να μειώνει στους 11 βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή του πρωταθλήματος, νικώντας στον τελευταίο γύρο τον Marc Marquez! Τρίτος τερμάτισε ο Petrucci, που ηγήθηκε του αγώνα στα αρχικά στάδια.

Η εξέλιξη του αγώνα

Λίγο πριν την εκκίνηση, η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα, αυξάνοντας την ένταση στο grid. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, εκπληκτική εκκίνηση έκανε ο Marquez παίρνοντας την πρώτη θέση, ακολουθούμενος από τους Lorenzo και Petrucci. Έπειτα ο Lorenzo πέρασε και τον Marquez, παίρνοντας αυτός την πρωτοπορία.

O Petrucci πέρασε τον Marquez στην τρίτη στροφή του δεύτερου γύρου, και στη συνέχεια πέρασε και τον Lorenzo. Στον τρίτο γύρο ο Marquez πέρασε τον Lorenzo, κάτι που έκανε και ο Dovizioso, ενώ ο Ισπανός έχασε τη θέση του και από τους Zarco και Iannone. Στον 5ο γύρο συνέβησαν πολλές πτώσεις, με σημαντικότερες αυτές των Crutchlow και Rossi – ο Βρετανός ξαναβγήκε στην πίστα με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα και έπεσε ξανά αρκετούς γύρους αργότερα, ενώ ο Rossi εγκατέλειψε επί τόπου.

Εν των μεταξύ, ο Marquez από τη δεύτερη θέση άρχισε να αυξάνει το ρυθμό του, μειώνοντας τη μικρή διαφορά που είχε από τον Petrucci, φτάνοντας τον Ιταλό. Στη μάχη για την 5η θέση μεταξύ των δύο Suzuki, ο Rins προσπέρασε τον Iannone, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία στον αγώνα.

Με 12 γύρους να απομένουν, η πρώτη τριάδα των Petrucci, Marquez και Dovizioso ήταν με αρκετά δευτερόλεπτα διαφορά από τους υπολοίπους. Ο Marquez έκανε την κίνησή του περνώντας τον Petrucci στο τέλος της πίσω ευθείας, ενώ στην αρχή του επόμενου γύρου πέρασε και o Dovizioso. Οι δυο τους έδειξαν ότι θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν τη νίκη, με τον Petrucci να χάνει σιγά σιγά την επαφή μαζί τους. Στις πιο πίσω θέσεις, η μάχη για την τέταρτη θέση ανάμεσα στους Zarco και Rins καλά κρατούσε, ενώ οι Iannone, Aleix Espargaro, Vinales, Lorenzo και Baz να συμπληρώναν τη δεκάδα.

Στον 18ο γύρο ο Dovizioso έκανε την κίνησή του και πέρασε στη στροφή 5, και αμέσως προσπάθησε να ανοίξει μια μικρή διαφορά. Την τέταρτη θέση πήρε ο Rins από τον Zarco, ενώ και ο Iannone κατάφερε να περάσει τον Γάλλο της Tech3.

Ο Dovizioso όμως δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από τον Marquez, ο οποίος μάλιστα ξαναπέρασε μπροστά με 3 γύρους να μένουν, με τους δύο να περνούν ο ένας τον άλλον πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ίδιου γύρου, δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με φόντο το πρωτάθλημα!

Ο Marquez έμεινε πρώτος μέχρι το τέλος της πίσω ευθείας στον τελευταίο γύρο, όταν ο Dovizioso έκανε την κίνησή του και πέρασε μπροστά, παίρνοντας τελικά τη νίκη παρά την ύστατη προσπάθεια του Marquez στην τελευταία στροφή! Ήταν μία κρίσιμη κίνηση για τον τίτλο, με τη μάχη να μένει ανοικτή για τη συνέχεια και το Philip Island!

Τρίτος χωρίς να απειλεί και να απειλείται βρέθηκε ο Petrucci, ενώ ακολούθησαν μετά από έναν καλό αγώνα οι δύο Suzuki των Iannone και Rins, ενώ έκτος ήταν ο Jorge Lorenzo, που ανέβηκε θέσεις στους τελευταίους γύρους.

Η κατάταξη:







πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !