Online Screen Recorder

Infographics και Pit stops του αγώνα – British Grand Prix

0


Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton έχει κερδίσει το grand prix στο σπίτι του, για τέταρτη φορά, χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές γόμες ελαστικών της Pirelli. Το Βρετανικό Grand Prix είχε καταρρακτώδη βροχή 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, πράγμα που σήμαινε ότι η έναρξη έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας με όλους τους οδηγούς στα Cinturato Μπλε πλήρη βρόχινα ελαστικά.

Όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε μέσα μετά από πέντε γύρους, ένας αριθμός των οδηγών πήγε κατ ‘ευθείαν στο Cinturato Πράσινο ενδιάμεσο, ενώ οι ηγέτες εκμεταλλεύτηκαν ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για να μεταβούν στο ενδιάμεσο λίγο αργότερα.

Το σημείο crossover – όπου είναι πιο γρήγορο το να αλλάξεις σε slick ελαστικά και όχι να παραμείνεις στα ενδιάμσεσα – επιλέχθηκε από τις περισσότερες ομάδες στον 15ο γύρο (όταν η Ferrari του Sebastian Vettel ήταν η πρώτη στα pit) για τον 18 γύρο από τους 52. Το χρονοδιάγραμμα των pit-stop έγινε κρίσιμο, λόγω της πιθανότητας να κερδιθεί αρκετός χρόνος με το να είσαι ακριβώς το σωστό ελαστικό στο σωστό χρόνο. Με την κούρσα να έχει ξεκινήσει σε υγρές συνθήκες, δεν υπήρχε πλέον η υποχρέωση να τρέξει κάποιος τουλάχιστον δύο slick ελαστικά.

Παραδόξως, στα μισά του δρόμου του αγώνα, όλοι οι οδηγοί είχαν επιλέξει ακριβώς το ίδιο μοτίβο της χρήσης του ελαστικού: βρόχινο, ενδιάμεσο, μεσαίο. Οι περισσότεροι οδηγοί έτρεξαν στο μεσαίο σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος, καθιστώντας την μια κούρσα δύο pit stop. Η στρατηγική αυτή υιοθετήθηκε από τους κορυφαίους 10, με περίπου 10 δευτερόλεπτα να χωρίζουν τους κορυφαίους τρεις σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος. Η υψηλότερη θέση για στρατηγική τριών pitstop ήταν ο οδηγός της Williams Felipe Massa, ο οποίος έκανε μια καθυστερημένη στάση για το μαλακό ελαστικό.

10-British-Race1-4k-EN




πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !