Online Screen Recorder

GP Αυστραλίας – Αγώνας – Αυτοκτονία της Ferrari και 1-2 η Mercedes

0
Σ’ έναν εντυπωσιακό αγώνα, ο Rosberg, χάρη και στην «αυτοκτονική» στρατηγική της Scuderia κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Μελβούρνη, με τον teammate του να ακολουθεί στην 2η θέση, ενώ ο Vettel ο οποίος όπως κύλισαν τα πράγματα ήταν το φαβορί για τη νίκη, συμβιβάστηκε με την 3η θέση και το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο πιο άτυχος της ημέρας ήταν ο Kvyat ο οποίος λίγο πριν την ολοκλήρωση του γύρου σχηματισμού, έμεινε στο grid. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει και δεύτερος γύρος σχηματισμού έτσι ώστε να απομακρυνθεί η Red Bull από την πίστα. Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Vettel βρέθηκε σε σχέση ισχύος και κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τις 2 Mercedes. Λίγες στιγμές αργότερα ο Raikkonen έκανε ακριβώς το ίδιο και πέρασε στη δεύτερη θέση τη στιγμή που ο περσινός πρωταθλητής έπεσε στην έκτη θέση, πίσω από τον Massa.

Στον τέταρτο γύρο και με τη βοήθεια του DRS ο Hamilton ευτύχησε να περάσει τον Massa για την 5η θέση. Την ίδια στιγμή ο Rosberg έδειχνε έτοιμος να επιτεθεί στον Raikkonen μα τελικά υποχώρησε πιο πίσω. Λίγους γύρους μετά, ο Ricciardo πέρασε τον Massa, ο οποίος δεν είχε καλή απόδοση, για την 6η θέση.

Μετά τον πρώτο γύρο των pit stop, o Rosberg έβαλε τα medium βρέθηκε μπροστά από τον Raikkonen. Λίγους γύρους αργότερα είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας εξαιτίας ενός τρακαρίσματος μεταξύ Alonso και Gutierez. Ευτυχώς κανείς από τους 2 δε τραυματίστηκε. Ο αγώνας ξεκίνησε ύστερα από 15 λεπτά με την Ferrari να είναι στο 1-3, τον Rosberg στην μέση και τον Hamilton στην 6η θέση. Δύο γύρους αργότερα ο Raikkonen εγκατέλειψε δίνοντας έτσι το ελεύθερο στον Rosberg να έχει το μυαλό του μόνο μπροστά χωρίς να έχει το άγχος του Φιλανδού που χρησιμοποιούσε τα super soft.

Η στρατηγική της Ferrari να μην αλλάξει από super soft σε medium στον Vettel, στοίχισε ακριβά. Αν και πήρε μια διαφορά από τον δεύτερο, σιγά σιγά αυτή άρχισε να μειώνεται δραματικά. Έτσι ο Vettel αναγκάστηκε να μπει και πάλι στα pit ώστε να βάλει τα soft, έχοντας ως αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετά πίσω από τις 2 Mercedes. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Hamilton κατάφερε άμεσα να περάσει τον Ricciardo για την 2η θέση.

Φτάνοντας στο τέλος του αγώνα, ο Vettel προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πιο φρέσκα ελαστικά του σε σχέση με τον Hamilton. Όταν έφτασε σε απόσταση DRS από τον Βρετανό, άρχισε να κάνει τη δική του επίθεση. Μία επίθεση που τελείωσε εντελώς άδοξα καθώς 2 γύρους πριν από το τέλος, βρέθηκε εκτός πίστας τελειώνοντας τις όποιες ελπίδες του ώστε να διεκδικήσει την 2η θέση.

H Williams η οποία ομολογουμένως είχε έναν ήρεμο αγώνα, κατάφερε να εισπράξει μία 5η θέση από τον Massa και μία 8η θέση από τον Bottas, που είχε εξαιρετική στρατηγική. Να σημειωθεί πως ο δεύτερος εκκίνησε μόλις από την 16η θέση του grid.



12884487_1134065129938158_749717712_n





πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !